Managed hosting door True

Eindhoven automatiseert hr met Visma Raet

 

Jacko Kuppens (gemeente Eindhoven, rechts) en Dennis van de Stolpe (Visma Raet) ondertekenen de samenwerking.

Visma Raet uit Amersfoort gaat de processen voor personeelszaken (hr) voor de gemeente Eindhoven stroomlijnen. De leverancier van software voor personeelszaken en salarisverwerking voorziet de gemeente van een nieuw hr-systeem waarin managers en medewerkers (in totaal ruim tweeduizend medewerkers) hun personeelszaken kunnen regelen. Met dit nieuwe softwarepakket wil Eindhoven zijn dienstverlening voor personeelszaken moderniseren.

De gemeente werkt nu met hr-software van Centric, het Pims-pakket. Dit contract verloopt eind dit jaar en de gemeente nam daarom de huidige hr-dienstverlening onder de loep. Middels een aanbesteding zocht Eindhoven naar een leverancier die kan voldoen aan de toekomstige ambities op vlak van personeelszaken.

Zo wil Eindhoven zijn interne hr-processen standaardiseren en automatiseren, zodat hr-medewerkers hun handen vrij hebben om de business te ondersteunen. Daarnaast wil het zijn managers en medewerkers een overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig systeem bieden. De opdracht is gegund aan Visma Raet.

De gemeente gaat in 2020 gefaseerd over naar het nieuwe softwarepakket. De eerste fase, die 1 januari volgend jaar van start gaat, draait om de realisatie van de backoffice (zoals salarisverwerking, rapportages, begroting/budget personeelskosten en in dienst- en uitdiensttreding), zelfservice voor medewerkers (inzien gegevens en verlofsaldo, aanvragen declaraties) en zelfservice voor managers (raadplegen van nevenwerkzaamheden en verlof van medewerkers).

In de tweede fase, per 1 januari 2021, moet ook werving en selectie worden aangeboden en krijgen de zelfserviceportalen voor zowel medewerkers als managers uitgebreid meer functionaliteiten.

De partijen hebben een raamcontract getekend met een looptijd van vier jaar, waarna drie keer de mogelijkheid bestaat deze met twee jaar te verlengen. De waarde van het contract is niet gecommuniceerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6669558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.