Managed hosting door True

Schiphol neemt duizenden displays af as-a-service

BIS Econocom levert de infoschermen en blijft als eigenaar ervoor verantwoordelijk

 

De Schiphol Group is binnenkort geen eigenaar meer van de ruim drieduizend digitale informatieschermen op de luchthaven. In plaats daarvan neemt het bedrijf het gebruik van de displays af van BIS Econocom. Dat is een reseller die zich specialiseert in verhuur en beheer van werkplekken, interieurinrichting en audiovisuele oplossingen.

Schiphol gebruikt de displays voor het tonen van vertrek- en aankomsttijden, mededelingen en commerciële uitingen. BIS Econocom wordt eigenaar van de schermen en levert ze as-a-service aan aan Schiphol. Een van de voordelen hierbij is dat de aanbieder gebaat is bij een zo lang mogelijke levenscyclus van de displays. Als de schermen economisch zijn afgeschreven, worden zo veel mogelijk onderdelen hergebruikt of milieuvriendelijk gerecycled. Naar eigen zeggen is dit servicemodel nieuw in de markt voor digitale displays.

Circulair

De Schiphol Group, uitbater van luchthavens, waaronder Amsterdam Schiphol Airport, heeft de ambitie om in 2030 afvalvrij te zijn en de duurzaamste luchthaven ter wereld te hebben. 'Door het eigenaarschap van de displays bij de leverancier te beleggen, stimuleren we de circulaire economie', meldt Denise Pronk. Zij is bij het concern verantwoordelijk voor duurzaamheid.

Behalve de hardware neemt BIS Econocom ook diensten daaromheen over van Schiphol. Het gaat om installatie, onderhoud, monitoring, reparatie en vervanging. Ongeveer twintig procent van de projecten van de Barendrechtse dienstverlener is op basis van een dergelijk as-a-service-model.

Verlichting as a service

Het is niet voor het eerst dat de Schiphol Group kiest voor een as-a-service-model. In 2015 besloot het bedrijf de verlichting in de reizigersterminal van Schiphol op deze wijze af te nemen. Daarbij is fabrikant Philips eigenaar van de lichtarmaturen en de installaties, en heeft Schiphol het licht in gebruik. Technisch dienstverlener Cofely is samen met Philips verantwoordelijk voor de prestaties en levensduur van het verlichtingssysteem. Ook toen waren circulariteit en duurzaamheid belangrijke redenen om het op deze manier aan te pakken. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6664926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Econocom

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.