Managed hosting door True

Huawei maakt indruk met vouwbare 5G-smartphone

MWC2019: Maar toestel is nog niet gereed voor de markt

 

Presentatie van de Mate X van Hauawei

Huawei lanceert ’s werelds snelste vouwbare 5G-smartphone. De Mate X heeft ook een aanzienlijk groter scherm dan de Samsung Fold. Bovendien is het nieuwe paradepaardje van Huawei dunner. Ook qua laadtijd van de batterij ligt Huawei voor op Samsung. Maar, het toestel is nog niet gereed voor de markt.

Huawei stal daarmee de show tijdens de vooravond van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De Chinese nummer drie op de smartphonemarkt  presenteerde zijn nieuwe vouwbare toestel vier dagen later dan Samsung.

De vele techwatchers die dachten dat Huawei qua prijs onder Samsung zou gaan zitten, kwamen echter bedrogen uit. Terwijl de Fold 1.980 dollar gaat kosten, gaat Huawei op 2.299 euro zitten. Bovendien komt de Samsung eerder op de markt. In Amerika ligt de Fold op 26 april in de winkel. Huawei zal niet voor 1 juli een versie gereed hebben waarmee de operators kunnen testen. De chip die de Mate X aandrijft, is momenteel alleen voor 5G-netwerken van Huawei geschikt. Het staat vast dat nog veel updates nodig zijn voordat de eerste vouwbare smartphones in Europa kunnen worden gebruikt.

Loef afsteken

Dat de Mate X nu al wordt gepresenteerd, laat zich verklaren uit de drang om Samsung de loef af te steken. Qua specificaties maakt Huawei zeker indruk. In gesloten toestand heeft het scherm een omvang van 6,6 inch. De iPhone Xs Max zit op 6,5 inch, terwijl de Galaxy Fold het met 4,6 inch moet doen. In opengevouwen toestand meet de Mate X 8 inch. De Fold komt tot 7,2 inch. De Mate X (5,4 mm) is dunner dan de Galaxy Fold (6,9 mm). De Huawei vouwt naar buiten, terwijl de Samsung naar binnen vouwt. In het scharnier zitten liefst honderd componenten verwerkt. De ontwikkeling heeft drie jaar gekost.

Ook als de toestellen worden gesloten, wint Huawei: 11 mm versus 17 mm. Beide fabrikanten hebben dubbele batterijen geplaatst. Huawei lanceert 55 Watt opladen. In een half uur is de smartphone al voor 85 procent opgeladen.

Beide fabrikanten benadrukken dat het scherm geen randen meer heeft. In opengevouwen toestand ogen de schermen als één geheel. Het verschil in snelheid is deels te verklaren uit het feit dat de X 5G is en de Fold 4G. Richard Hu, CEO van Huawei Consumer Business Group, claimt dat de X twee keer zo snel is als andere 5G-toestellen. 'Het downloaden van een 1 GB film duurt 3 seconden,' zei hij trots. Huawei verkocht vorig jaar 206 miljoen smartphones tegen 153 miljoen in 2017.

Huawei Mate X recensie The Verge

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6612660). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.