Managed hosting door True

Ultrasonische scanner beschermt nieuwe S10 Samsung

Beveiliging naar een hoger niveau

 

Samsung Galaxy Fold

Samsung introduceert in haar nieuwe topmodellen S10 en S10+ een ultrasonische scanner op het scherm. Deze nieuwe techniek brengt de veiligheid van smartphones op een hoger niveau. Ook wordt het gemakkelijk een telefoon te ontgrendelen. Zelfs onder de douche of in de stromende regen werken dit soort vinger-afdruksensors. Verder toonde Samsung de opvouwbare smartphone Galaxy Fold.

De ultrasonische scanner stuurt een trilling naar de vinger en meet de tijd die het duurt totdat de echo wordt ontvangen. Dit geluid wordt verzonden met een frequentie die met het menselijke oor niet valt te horen. De huidige vinger-afdrukscanners werken met licht.

De Zuid-Koreaanse wereld-marktleider presenteerde deze techniek vanavond tijdens het evenement Galaxy Unpacked 2019 in San Francisco. Ook werd een opvouwbare smartphone getoond die in Amerika al op 26 april leverbaar wordt tegen een prijs van $1.980. Het toestel heeft in opgevouwen toestand een scherm van 4,6 inch. Als de smartphone wordt geopend, verschijnt een tablet van 7,3 inch.

Bij de Fold zijn drie apps tegelijk te gebruiken. Je kan op een scherm tegelijk een YouTube filmpje zien, een WhatsApp bericht van een vriend beantwoorden en iets op Google opzoeken. Als je van scherm wisselt, gaat de app naadloos door. Een film wordt derhalve niet onderbroken. De Fold kent twee batterijen die worden gecombineerd tot één krachtbron. De Fold kent zes camera's: drie achter, twee binnen en een voor.

Nieuwe generaties

De Fold is de eerste in een hele nieuwe categorie smartphones. Eind vorig jaar liet Samsung hiervan al een glimp zien tijdens een ontwikkelaarsconferentie. Onder meer Huawei en LG zijn eveneens ver gevorderd met opvouwbare modellen.

Vaststaat dat het innovatietempo niet langer meer hapert zoals vorig jaar het geval was. Ook Huawei past ‘ultrasonic fingerprint’ toe. De Honor View 20 heeft ook links boven in het scherm een klein rond gaatje voor een scanner en selfiecamera. De inkeping (notch) die de afgelopen maanden in steeds meer toestellen opdook, gaat dus al weer terrein verliezen. De verwachting is dat meerdere fabrikanten Samsung en Huawei zullen volgen.

Het ontgrendelen met gezichtsherkenning heeft zijn langste tijd gehad. Begin dit jaar bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat sommige toestellen zoals de Galaxy A7 en A8 kwetsbaar zijn voor een fotohack. De bond raadt aan bij deze toestellen uitsluitend een vergrendelcode of een vingerafdruk te gebruiken. De S9 en S9+ doorstonden de test wel goed.

Pixels

De S10+ is met zijn scherm van 6,4 inch groter dan zijn voorganger S9+. De S10 (6,1 inch) overtreft weer de S9. De race naar grotere schermen is dus nog niet voorbij.

Verder strooit Samsung met megapixels. De S10 heeft een camerasysteem aan de achterkant dat uit twee 12 MP camera’s en een 16 MP camera bestaat. De selfiecamera heeft 10 MP. De nog luxere S10+ heeft in totaal vijf camera’s. De selfiecamera heeft naast een 10 MP camera nog een 8 MP camera. De accu’s zijn sterker geworden. De keuze bestaat uit interne geheugens vanaf 128 GB. De duurste versie van de S10+ komt met 1 TB.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6610334). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.