Managed hosting door True

Zoom koppelt conferencing aan Dropbox en Atlassian

 

Fabrikant Zoom gaat zijn videoconferencingproducten integreren met de technologie van Dropbox en Atlassian. Zo wordt het mogelijk om een Zoom-videovergadering te starten vanuit een gezamenlijk Dropbox-document of vanuit een ticket in incident management-systeem Jira Ops. Zoom ontvangt van de nieuwe strategische partners bovendien een investering.

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn gebruikersconferentie Zoomtopia in San Jose in Californië. Zoom levert clouddiensten op het gebied van videoconferencing en webinars.

De samenwerking met Dropbox werkt twee kanten op. Zoom-gebruikers kunnen namelijk ook tijdens een videovergadering documenten en bestanden delen. Eventuele bewerkingen worden na afloop van het gesprek opgeslagen in Dropbox. De integratie van de twee systemen staat gepland voor de eerste helft van 2019.

Atlassian

Ook de samenwerking met Atlassian werkt twee kanten op. Deze maakt het niet alleen mogelijk om vanuit een Jira Ops-ticket een videogesprek te starten, op te nemen en te loggen. Zoom-gebruikers kunnen ook een chatkanaal aan een Jira Ops-ticket koppelen, met realtime updates naar de chat. Deze technologie komt eind 2018 beschikbaar. Uiteindelijk wordt Zoom-functionaliteit ook geïntegreerd met andere Atlassian-producten, zoals Trello en Confluence.

Zowel Atlassian als Dropbox doen een investering in Zoom. De strategische partners maken niet bekend welke bedragen daarmee zijn gemoeid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6477777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.