Managed hosting door True

Nutanix richt pijlen op virtuele speler Frame

 

Business innovatie

De Amerikaanse virtualisatiespecialist Nutanix heeft de intentie om Frame, een eveneens Amerikaanse leverancier van virtuele apps en desktops, over te nemen. Deze stap maakt het mogelijk voor Nutanix om voortaan desktop-as-a-service (DaaS) via de eigen clouddiensten aan te bieden.

'We willen in staat zijn om ook diensten aan te bieden via de cloud, niet alleen via een datacenter', zegt Jan Ursi, senior director EMEA bij Nutanix, die laat weten dat het bedrijf tot nu toe nog geen desktop-as-a-service in het portfolio had.

Voor nu richt de dienst zich na de beoogde overname alleen nog op desktopapplicaties op Amazon Web Services en Microsoft Azure, die met één muisklik geopend kunnen worden. Wel breidt de virtualisatiespecialist naar eigen zeggen op termijn de dienst uit naar andere cloudomgevingen, zoals bijvoorbeeld Google Cloud Platform en de eigen Nutanix XI cloud services.

Nutanix is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in het Amerikaanse San Jose. Het heeft wereldwijd zo'n 45 kantoren, waaronder in Antwerpen en Hoofddorp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6426570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.