Managed hosting door True

Mitel koopt ShoreTel voor UC-clouddiensten

 

communicatie

Mitel koopt het Amerikaanse ShoreTel, een leverancier van unified communications as a service (UCaaS)-oplossingen. De Canadese leverancier van zakelijke communicatiemiddelen betaalt 530 miljoen dollar voor de overname.

Mitel stelt dat de vraag naar cloudgebaseerde communicatieoplossingen toeneemt. Daarom hanteert het een ‘move-to-the-cloud’-strategie voor de unified communications-markt. Door ShoreTel over te nemen, kan de Canadese leverancier klanten nieuwe cloud-oplossingen en -applicaties aanbieden. Dit is in lijn met de bedrijfsfocus om uit te breiden op de uc-markt. Zo nam het eerder deze maand de unified communications-tak van Toshiba over.

De bedrijfsnaam ShoreTel verdwijnt, de gecombineerde organisatie blijft actief onder de naam Mitel.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Canadese Ottawa. Het medewerkersaantal komt uit om 4.200. Mitel-ceo Rich McBee blijft de leiding houden en Steve Spooner blijft actief als cfo.

Partners

‘Wij zijn toegewijd aan de waarborging van een continue ondersteuning en een aantrekkelijk pad naar de toekomst voor al hun klanten en partners, zowel in de cloud als on-premise’, vertelt Rich McBee. 'De gecombineerde organisatie gaat ongeveer 3.200 channelpartners ondersteunen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6169206). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.