Managed hosting door True

Rijk wil 25.000 beeldschermen en 20.000 pc's

Aanbesteding voor ICT Werkomgeving Rijk in volle gang

 

werkplek

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft twee aanbestedingen voor circa 25.000 beeldschermen en 20.000 pc's per jaar voor vaste ict-werkplekken gepubliceerd. Hiermee moet de werkplek van ambtenaren in de komende twee tot vier jaar worden voorzien van de nieuwste ict-benodigdheden. De aanbestedingen vallen binnen het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR).

De aanbestedingen volgen op de aanbesteding voor printers en kopieermachines en die voor laptops, tablets en mobiele telefoons of smartphones, die in december 2016 zijn gepubliceerd. Half februari 2017 start de aanbesteding van mobiele communicatiediensten. Deze aanbesteding heeft betrekking op de mobiele communicatie voor de Rijksoverheid, gericht op het afwikkelen van mobiele gesprekken, sms-verkeer en mobiele data via publieke mobiele telecommunicatienetwerken.

Eind februari volgt de aanbesteding voor inbound bellen, in maart die voor sms-gateway. De publicatiedatums van de aanbestedingen voor vaste telefonie en VoIP-centrales zijn nog niet bekend.  

Programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk

Alle negen aanbestedingen vallen binnen het Programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR). De verschillende aanbestedingen omvatten ‘alle producten en daaraan gerelateerde diensten die de generieke ict-werkomgeving van de rijksambtenaar faciliteren’. De Rijksoverheid benadrukt dat ze niet op zoek is naar algemene datacenterinfrastructuur, vaste wan-verbindingen, cots-software (commercial off the shelf-software) of business software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5947573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.