Managed hosting door True

KPN versnelt landelijke uitrol LoRa-netwerk

 

KPN versnelt de uitrol van het LoRa-netwerk in Nederland. Het telecombedrijf wil in het tweede kwartaal van dit jaar een landelijk dekkend LoRa-netwerk hebben. De uitrol van het netwerk wordt versneld door de grote vraag hiernaar.

Den Haag en Rotterdam zijn in november 2015 door KPN voorzien van een LoRa-netwerk. Het telecombedrijf had de doelstelling om eind 2016 een landelijk dekkend internet of things (IoT)-netwerk uit te rollen. Door de grote vraag van klanten en geïnteresseerden, heeft KPN besloten om de landelijke uitrol te versnellen.

KPN verwacht het tweede kwartaal van 2016 de landelijke uitrol te hebben gerealiseerd. Hiervoor gaat het de komende maanden in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten voorzien van een LoRa-gateway en -antenne. Hierdoor kunnen miljoenen apparaten aan elkaar verbonden worden.

LoRa in Nederland

LoRa staat voor Long Range. Via een LoRa-netwerk kunnen objecten en systemen via sensoren informatie uitwisselen. Hierdoor is het ideaal voor het IoT. In Nederland zijn er naast KPN nog diverse partijen bezig met de uitrol van een LoRa-netwerk. Zo heeft Draadloos Eindhoven in oktober een IoT-netwerk uitgerold in Eindhoven en voorzag Intermax Rotterdam van een LoRa-netwerk.

Daarnaast bouwt de Nederlandse start-up The Things Network aan een wereldwijd IoT-netwerk. Het ontwikkelt open source software die wordt toegepast op bestaande hardware (gateways). Via crowdfunding-campagnes worden steden voorzien van deze hardware. Amsterdam is via zo'n campagne voorzien van een LoRa-netwerk. Daarnaast zijn er meerdere campagnes gestart om ook andere steden van een LoRa-netwerk te voorzien, zoals een IoT-netwerk in Geleen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5693083). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.