Managed hosting door True

Microsoft geeft gas in autobranche

 

Connected car

Verschillende automakers hebben gekozen voor Microsoft als partner bij het ontwikkelen van connected cars (met-internet-verbonden auto’s). Dit zijn Volvo, Nissan, Harman (producent van audio-producten voor onder andere auto’s), en het Duitse IAV . Zij maakten details over hun samenwerking bekend op CES, een beurs voor consumenten-elektronica, in Las Vegas. Eerder ging Microsoft al een dergelijke samenwerking aan met Toyota, Ford, Qoros en Delphi.

Een aantal partijen uit de auto-industrie heeft op de consumenten-elektronica-beurs CES in Las Vegas nieuwe details bekend gemaakt over hun samenwerking met Microsoft. Partijen als Volvo, Nissan, Harman en IAV gaan samenwerken met Microsoft voor hun connected car-strategie. Ze bouwen samen aan nieuwe oplossingen om bijvoorbeeld productiever te zijn in de auto en veiligheid te verbeteren door middel van monitoring. Dat meldt Microsoft op zijn blog.

Volvo en Nissan

Volvo toont tijdens CES nieuwe concepten waarbij de slimme armband van Microsoft (Microsoft Band 2), de Windows 10 smartphone en de Volvo on Call Universal App, worden geïntegreerd. Gebruikers kunnen daardoor opdrachten inspreken in hun Microsoft Band 2 die de auto vervolgens uitvoert, zoals het vooraf inschakelen van de auto-verwarming. De samenwerking met Nissan is van gelijke aard.

Harman

Producent van audio-producten voor onder andere auto’s, Harman, gaat de Microsoft Office 365 productivity suite mogelijkheden integreren met de Harman infotainment systemen. Daardoor moet het voor auto-bestuurders mogelijk zijn om toegang te krijgen tot Office 365-diensten, zoals Skype-gesprekken aangaan, door gebruik te maken van software in de auto.

IAV

Ook Duitse toeleverancier van auto-onderdelen en -randapparatuur IAV gaat ook in zee met Microsoft. Deze partij gaat Windows 10 Continuum gebruiken om Windows via een mobiel apparaat te streamen naar het auto-dashboard. Hierdoor moet de bestuurder verschillende Windows 10-applicaties kunnen gebruiken terwijl hij/zij rijdt. Ook gaat IAV Cortana Analytics combineren met data van de omgeving van de auto om veiligheid te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5677716). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.