Managed hosting door True

EET Europarts nieuwe distributeur Datapath

 

EET Europarts is per december 2015 distributeur geworden van leverancier van videographics-, videocapture- en displaywall-technologie Datapath. Het Deense EET Europarts, met een kantoor in Utrecht, is actief op het gebied van videosurveillance, spareparts en accessoires voor computers, printers en mobiele telefoons. De distributeur gaat zich bezig houden met de distributie van Pro-AV- en Digital Signage-producten en -oplossingen in het grootste deel van Europa en delen van Afrika.

EET Europarts is per 1 december 2015 geselecteerd als distributeur van leverancier van videographics-, videocapture- en displaywall-technologie Datapath uit Engeland. EET Europarts neemt de distributie van Pro-Av- en Digital Signage-oplossingen van Datapath voor zijn rekening.

De distributeur gaat zich ontfermen over het grootste deel van Europa, waaronder Nederland, en delen van Afrika. Voor Nederland geldt wel een beperkte overeenkomst, zegt Philip Davenport, sales- & accountmanager bij Datapath. ‘EET Europarts gaat onze producten verkopen, maar wordt niet getoond op onze webpagina als verkooplocatie.’ In 2011 werden Iris Vision en Van Domburg aangesteld als Datapath-distributeurs voor Nederland.

Omvang en aanwezigheid

Volgens Bjorn Krylander, managing director van Datapath, onderscheidt EET Europarts zich door de leveranciers- en klantenservice, productkennis, it-functionaliteit en een hoge mate van betrouwbaarheid. Davenport voegt toe dat de omvang van EET Europarts ook aantrekkelijk is voor Datapath. ‘Ze zijn Europa-breed aanwezig en hebben kantoren, magazijnen en personeel op meerdere locaties. Hierdoor kunnen we onze klanten beter bereiken.’

Voor de distributeur zelf levert de overeenkomst met Datapath op dat het zijn positie in de Pro-AV- en Digital Signage-markt kan stimuleren, legt Claus Calmar, business manager Pro-AV & Digital Signage bij de EET Group, uit.

EET Europarts

Het Deense EET Europarts heeft verschillende kantoren in Europa, waaronder een verkoopkantoor in de stad Utrecht. De distributeur bedient per jaar meer dan 42.000 resellers en voert meer dan negenhonderdduizend bestellingen uit. In 2013 nam de distributeur twee afdelingen van het Deense bedrijf Kjaerulff1 over. Met die overname versterkte de distributeur zijn productgroep audio/video.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5676004). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.