Managed hosting door True

IS Group neemt hostingbedrijf Net Ground over

 

Overname

IS Group, een dochteronderneming van KPN, is de nieuwe eigenaar van hostingbedrijf Net Ground uit Nootdorp. IS Group heeft alle aandelen van de huidige aandeelhouder Netmen overgenomen. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt. Met de overname wil IS Group zijn positie op de hostingmarkt verbeteren en zijn klanten helpen bij de overstap naar de cloud.

Net Ground is een leverancier van managed webhosting- en clouddiensten in Nederland, met name op het gebied van e-handel en de publieke sector. Door Net Ground over te nemen kan IS Group zich in deze segmenten versterken. 

KPN nam afgelopen juli de IS Group over, een aanbieder van beheer- en clouddiensten voor het midden- en kleinbedrijf. Bij het bedrijf uit Purmerend, dat de laatste jaren zelf diverse hosting en cloudpartijen had overgenomen, werken ongeveer honderddertig man. De omzet in 2014 lag op zo'n vijfentwintig miljoen euro.

De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloudcomputing markt verder te versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5655462). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.