Managed hosting door True

Ictivity vernieuwt serverplatform Hoeksche Waard

 

Op foto: v.l.n.r. Rob Brekelmans, gemeentesecretaris (ISHW) en Wilbert van Beek, commercieel directeur (Ictivity Groep)

Het Ict-Samenwerkingsverband Hoeksche Waard (ISHW) heeft de Ictivity Groep na een aanbestedingstraject geselecteerd om het serverplatform uit te bouwen. ISHW wil alle server-hardware concentreren in een dubbel uitgevoerd datacenter op de locaties Maasdam en Oud-Beijerland. In dit project, ter waarde van circa 700.000 euro, werkt Ictivity samen met Scholten Awater, die als Ictivity werkte in deze aanbesteding nauw samen met haar businesspartner Scholten Awater als onderaannemer de hardware en software levert.

ISHW verzorgt het beleid, het systeembeheer, de techniek, de applicaties en de invoering van ict-oplossingen voor de gemeenten Binnenmaas, Strijen, Cromstrijen, Korendijk en Oud-Beijerland. Met de aankomende vernieuwde ict-omgeving worden circa 650 eindgebruikers voorzien van de benodigde ict-functionaliteit in de komende 3 tot 5 jaar.

Voor het bouwen van het nieuwe hardware- en virtualisatieplatform past de Ictivity Groep de back-upmethode aan, voert het bedrijf een upgrade van Microsoft Exchange, Citrix en de provisioning-omgeving door en zet het de virtuele servers om naar Microsoft Hyper-V. Tevens worden diverse netwerkcomponenten vervangen. Daarnaast mag Ictivity de komende drie jaar 3e-lijns support bieden, met een optie tot verlenging van tweemaal een jaar.

Vijf delen

De uitvoering van het project valt uiteen in vijf delen. Na de inventarisatie wordt gestart met de inrichting van de hardware-omgeving. Na implementatie worden technische en functionele testen uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar de back-end, applicaties en de desktop. Vervolgens vindt de migratie plaats. Gedurende het project vindt er algemene kennisoverdracht plaats aan de beheerders van ISHW in Hyper-V, Citrix 7.6 in combinatie met RES en App-V. Tenslotte wordt de nieuwe omgeving overgedragen aan de beheerders van ISHW.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5227318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.