Managed hosting door True

Imtech ICT bouwt VDI-omgeving voor Rijn IJssel

 

Mbo-organisatie Rijn IJssel uit de regio Arnhem heeft ict-dienstverlener Imtech ICT gekozen als leverancier voor de levering en implementatie van een nieuwe virtuele desktopomgeving (vdi). Met deze vdi-omgeving wil de onderwijsorganisatie studenten en medewerkers op elk moment en op elke locatie toegang bieden tot een gestandaardiseerde werkomgeving. Dit alles onafhankelijk van de gebruikte hardware. De virtuele desktopomgeving van Rijn IJssel is gebaseerd op VMware Horizon View-technologie.

Rijn IJssel heeft zijn ict-omgeving de laatste jaren verregaand gestandaardiseerd en gebouwen uitgerust met een stabiel vast en draadloos netwerk. Op deze manier komt de organisatie tegemoet aan de groeiende vraag van studenten en medewerkers om eigen apparatuur, met verschillende besturingssystemen, op het netwerk te gebruiken. Bring your own device (byod) stelt de ict-afdeling voor de uitdaging om relevante onderwijsapplicaties en functionaliteit op een uniforme een beheersbare manier aan te bieden.

Tegelijkertijd maakt Rijn IJssel gebruik van cloudoplossingen, bijvoorbeeld voor mail en opslag van bestanden. Door deze in de desktopomgeving te integreren, bespaart de organisatie op lokale opslagcapaciteit. Een ander voordeel is dat Rijn IJssel binnenkort niet meer hoeft te investeren in fat clients en bijbehorend beheer. Alle virtuele desktopomgevingen worden dan centraal beheerd en uitgerold.

Eerdere benutten investeringen

‘Studenten en medewerkers gebruiken steeds vaker eigen apparatuur op school’, zegt Willem Nap, vanuit zijn functie mede verantwoordelijk voor de inkoop van ict-middelen bij Rijn IJssel, over de keuze voor vdi. ‘Het is een hele uitdaging om onderwijsapplicaties en data op een generieke en goed beheersbare manier beschikbaar te stellen. Met de keuze voor vdi kunnen we op termijn iedereen een gestandaardiseerde werkomgeving aanbieden die bovendien aansluit op onze bestaande omgeving. Zo kunnen we studenten en medewerkers beter ondersteunen en benutten we eerdere investeringen optimaal.’

‘Alhoewel het belang van ict binnen het onderwijs steeds verder toeneemt, zien wij dat de budgetten voor ict juist afnemen’, zegt Tom Greeve, algemeen directeur bij Imtech ICT Communication Solutions. ‘Dit stelt instellingen binnen het onderwijs voor een aanzienlijke uitdaging. Met technologische innovaties zoals byod en desktopvirtualisatie helpt Imtech ICT onderwijsinstellingen als Rijn IJssel, door enerzijds flexibiliteit en functionaliteit op de korte termijn te verhogen en anderzijds kosten op de lange termijn te verlagen.’

Groeimodel

Voor de invoering van desktopvirtualisatie kiest Rijn IJssel voor een groeimodel. In eerste instantie start een groep van tweehonderd gebruikers met VMware Horizon View. Aansluitend is het doel dat alle vijftienhonderd werknemers en 13.500 studenten binnen de organisatie toegang krijgen tot een eigen virtuele desktopomgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5158552). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.