Managed hosting door True

WE Fashion kiest werkplekbeheer RES Software

 

Kledingretailer WE Fashion heeft gekozen voor Workspace Manager van leverancier van werkplekvirtualisatie RES Software. De centraal beheerde user workspace geeft de medewerkers van de WE Fashion-kantoren voortaan de mogelijkheid om vanaf iedere plek op een veilige manier toegang te krijgen tot hun persoonlijke gebruikersomgeving en applicaties.

RES Workspace Manager zorgt ervoor dat het beheer van de 350 werkplekken en honderdvijftig applicaties sterk vereenvoudigd wordt terwijl de flexibiliteit voor medewerkers toeneemt. WE Fashion heeft voor RES Software gekozen vanwege de service en de technische ondersteuning van het RES-supportteam dat in Nederland is gevestigd.

WE Fashion is een internationaal modebedrijf met ongeveer 250 winkels en drieduizend medewerkers en kantoren in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland en is daarnaast te koop in Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en China. Op de kantoren van WE Fashion werken ongeveer 350 mensen.

Trage systemen

In de praktijk bleek het beheer van alle fat-clients een steeds grotere uitdaging te worden. Iedere update moest op de computer van iedere individuele gebruiker uitgevoerd worden, de aanmeldtijden waren lang door grote roaming-profielen en er was gebrek aan flexibiliteit. De vele individuele oplossingen om dit op te vangen maakten de systemen traag en de beheerslast zwaar. De nieuwe oplossing moest snel, schaalbaar, het beheer vereenvoudigen en het tegelijkertijd voor iedereen mogelijk maken om vanaf iedere locatie te werken en toegang te hebben tot de juiste applicaties.

Bij het zoeken naar alternatieven stond vast dat de desktop naar het datacenter verplaatst moest worden. De selectieprocedure is samen met implementatiepartner PQR doorlopen, zij ondersteunden WE Fashion al met Citrix. Helaas bleek tijdens de uitrol dat de in eerste instantie gekozen oplossing niet voldeed.

Volledig nieuwe configuratie

Het risico op beperkte support was aanleiding om over te stappen naar RES Workspace Manager. Tijdens de implementatie is de configuratie volledig opnieuw opgebouwd waarbij een gedeelte van de oude gebruikersinstellingen zijn meegenomen. De migratie naar RES Workspace Manager heeft vijf dagen in beslag genomen.

De overgang naar de nieuwe werkplek verloopt gefaseerd per afdeling, voorafgegaan door een workshop en een kick-off voor medewerkers. Op dit moment maken honderdvijftig mensen gebruik van RES Workspace Manager. Begin volgend jaar verwacht WE Fashion dat ook de overige medewerkers over zijn. Daarna gaan ze verder met de implementatie van RES Workspace Manager op de kantoren van WE Fashion in het buitenland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4659464). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij RES

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.