Managed hosting door True

Markt kiest virtualisatie om besparing en gemak

 

Virtualisatie

Nederlandse organisaties kiezen voor virtualisatie om een kostenbesparing te realiseren of vanwege het gemak. Dit blijkt uit het Microsoft-onderzoek Grip op IT dat de softwareleverancier in het derde kwartaal van 2012 uitvoerde onder 250 technical decision makers. Microsoft splits de resultaten uit naar server-, dersktop- en applicatievirtualisatie. De top drie met redenen om voor virtualisatie te kiezen wordt afgesloten door de betere performance.

In het onderzoek keek Microsoft ook naar redenen om niet op virtualisatie over te gaan. De meest gegeven reden hiervoor is dat de markt niet de noodzaak of de toegevoegde waarde van virtualisatie ziet. De tweede reden is dat de respondenten tevreden zijn over het huidige systeem, gevolgd door het ontbreken van budget. Redenen om van leverancier over te stappen moeten vooral gezocht worden in de kostenbesparing. Ook een betere service of kwaliteit wordt genoemd.

Servervirtualisatie

De belangrijkste reden voor de aanschaf van servervirtualisatie is kostenbesparing (9 procent). De ondervraagden denken ongeveer 25 procent met servervirtualisatie te kunnen besparen. Met 6 procent volgen respectievelijk de betere performance en het gemak. Geen noodzaak of het ontbreken van toegevoegde waarde is bij 3 procent de belangrijkste reden om servervirtualisatie juist niet aan te schaffen. Hier volgen met 2 procent respectievelijk geen budget en een ander (eigen) systeem. De meest gegeven reden om van servervirtualisatieleverancier over te stappen is het verlangen naar een betere service of kwaliteit (5 procent). Hier volgen op achterstand met 2 procent respectievelijk kostenbesparing en meer mogelijkheden.

Desktopvirtualisatie

De redenen om desktopvirtualisatie aan te schaffen zijn respectievelijk de betere performance en het gemak (beide 8 procent). Met 6 procent volgt hier de reden kostenbesparing. De technical decison makers denken met desktopvirtualisatie 27 procent op de kosten te kunnen besparen. De meest gehoorde reden met 4 procent om niet tot aanschaf van desktopvirtualisatie over te gaan is dat men tevreden is met het huidige systeem. 2 procent mist de noodzaak of toegevoegde waarde. De meest belangrijke reden om van desktopvirtualisatieleverancier te wisselen is kostenbesparing (9 procent). Op eerbiedige achterstand volgen hier met 3 procent de betere service of kwaliteit en met 2 procent de tijdsbesparing.

Applicatievirtualisatie

De ondervraagden hebben allerlei verschillende redenen om applicatievirtualisatie aan te schaffen. Met 5 procent is het meest gehoord het gemak, met 4 procent volgen respectievelijk de betere performance en de kostenbesparing. De ondervraagden denken met applicatievirtualisatie 27 procent op de kosten te kunnen besparen. Met 3 procent worden ook nog als redenen vernieuwing, flexibiliteit en tijdsbesparing genoemd. De absolute reden om niet tot applicatievirtualisatie over te gaan is het ontbreken van de noodzaak of toegevoegde waarde (6 procent) Met 1 procent volgen respectievelijk de tevredenheid over het huidige systeem, een ander (eigen) systeem en het ontbreken van budget. De meest genoemde reden om over te stappen van applicatievirtualisatieleverancier is meer mogelijkheden.

Applicatiebeheer

Microsoft keek in zijn onderzoek ook nog even naar het applicatiebeheer bij de bedrijven van de ondervraagden. Hieruit blijkt dat 29 procent geen inzicht heeft in welke applicaties er bij gebruikers geïnstalleerd staan. 32 procent houdt dit wel bij en staat gebruikers toe zelf applicaties te installeren, 39 procent weet het en staat dit niet toe. Van alle ondervraagden staat 59 procent het toe om applicaties zelf te kunnen installeren via een selfservice portal en 41 procent accepteert dit niet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4618836). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.