Managed hosting door True

Kwaliteit digitaal leven in Nederland neemt af

 

Nederland staat wereldwijd op de twaalfde plaats als het gaat om de digitale kwaliteit van het leven. Dat is zes plekken lager dan vorig jaar. Zo blijkt uit de jaarlijkse Digital Quality of Life index van beveiliger Surfshark.

Als we kijken naar de vijf pijlers van de index, dan scoort Nederland het best op e-infrastructuur met een vierde plek. Vooral de gereedheid om de vruchten te plukken van de informatie- en communicatietechnologie is hoog. Internet is in Nederland vrij duur. Qua betaalbaarheid nemen we de 38ste plek in. Vaste breedband kost hier vijf keer zoveel als in Roemenië. Mobiel internet is in Luxemburg aanzienlijk goedkoper.

Op de overige pijlers scoort Nederland als volgt: tiende op e-overheid, zestiende e-veiligheid en achttiende op kwaliteit van het internet.

Vast internet heeft een gemiddelde snelheid van 204 Mbps in Nederland. Het snelste vaste internet ter wereld is dat van Singapore met 300 Mbps. In Nederland ligt mobiel internet gemiddeld op 125 Mbps. Het snelste mobiele internet is dan van de Verenigde Arabische Emiraten (310 Mbps).

In de algehele index loopt Nederland achter op buurland Duitsland (4), maar voor op België (21ste). Over het geheel genomen zijn de Europese landen toonaangevend in de wereld als het gaat om digitale kwaliteit van leven. Nederland valt in Europa net buiten de top tien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7554668). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.