Managed hosting door True

Techleap eert Mews-oprichter met LET Award

 

LET Award 2023 Valentijn Bras, Corinne Vigreux, Matthijs Welle en Job van der Voort

V.l.n.r.: jurylid Valentijn Bras, collega-lid Corinne Vigreux, winnaar van de LET Award 2023 Matthijs Welle, en oud-winnaar, tevens jurylid Job van der Voort.

Matthijs Welle, ceo en oprichter van tech-scale-up Mews, is winnaar van de LET Award 2023, waarbij LET staat voor Leading Enterpreneur in Tech. De onderscheiding is geïntroduceerd door Techleap.nl en is de opvolger van de Loey Award. In de finale verkoos een vakjury Welle boven oprichters en ceo’s Tom Peeters van Crisp en Jorrit Steinz van ChannelEngine.

Welle richtte Mews in 2013 samen met Richard Valtr op om de hotelbranche door middel van cloud-oplossingen te transformeren. Ruim 3500 hotels in 65 landen maken gebruik van de diensten van Mews, dat meer dan 750 medewerkers telt. Eind 2022 haalde Mews een investering van 185 miljoen euro op. Platgeslagen levert Mews een backend-oplossing voor de hotelketen waarmee innovatieve startups via api’s hun oplossingen kunnen koppelen. Zodoende ontstaan slim gedigitaliseerde hotelprocessen en -diensten.

Corinne Vigreux

LET Award 2023 Corinne Vigreux

Tijdens de LET Award 2023 werd Corinne Vigreux en passant door special envoy van Techleap Constantijn van Oranje overvallen met een Lifetime Achievement Award.

‘De scale up heeft in korte tijd indrukwekkende resultaten behaald’, meent jurylid Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom. ‘Matthijs Welle heeft zich bewezen als gamechanger en is een voorbeeld voor toekomstige ondernemers.’ Vigreux vormde samen met serial entrepreneur Valentijn Bras en Job van der Voort, ceo van Remote en de winnaar van de Loey Award in 2022, de jury en werd en passant door Techleap geëerd met een Lifetime Achievement Award.

‘Nu meer dan ooit bewijzen scale-ups dat ze niet alleen economisch succesvol zijn, maar dat ze ook op maatschappelijk gebied een toegevoegde waarde ontketenen met slimme oplossingen voor grote uitdagingen’, vervolgt Vigreux. ‘Welle staat symbool voor de sterke belofte van tech-ondernerschap in Nederland. Juist vanwege zijn inzet voor de groei van het ecosysteem, zijn visie op innovatie en het vermogen om anderen te inspireren, is Welle de terechte winnaar van de LET Award 2023.’


Internationaal verder groeien

LET Award 2023 Matthijs Welle Mews

Matthijs Welle van Mews krijgt de LET Award 2023 uitgereikt door zijn voorganger en jurylid Job van der Voort.

Voor Welle en Mews was de route naar succes geen gebaat pad, zo legt hij uit op het podium. Mews werd opgericht in Tsjechië, maar die markt was te klein om op te schalen en investeringsgeld binnen te halen. Mews werd daarom in Nederland gevestigd en Welle richtte zich tot de Nederlandse entrepreneurs-community om het gewenste groeigeld op te halen. En met succes, de 185 miljoen euro wordt ingezet om internationaal verder te groeien.

‘Het is een eer om genomineerd te worden voor de Leading Enterpreneur in Tech van Techleap en deze ook nog te winnen’, straalt Matthijs Welle bij de uitreiking. ‘Mews is een scale up met de Nederlandse markt in het hart van zijn wereldwijde activiteiten. Ik ben blij om hiermee erkend te worden. Ik hoop dat het opbouwen van een bedrijf als Mews veel ondernemers inspireert om de stap te zetten naar het creëren van iets nieuws en innovatiefs dat een positieve impact heeft.’


Van Loey naar LET Award

De LET Award is in het leven geroepen om tech-ondernemerschap in Nederland te stimuleren. De prijs werd uitgereikt tijdens het Bold-evenement op 9 mei in de Johan Cruijff Arena, waar honderden Nederlandse tech-ondernemers samenkwamen. De LET Award van Techleap zet de traditie voort van de Loey Award. Eerdere winnaars van de Loey Award zijn Thomas Plantenga (Vinted), Joris Beckers (Picnic), Adriaan Mol (Mollie), Steven Schuurman (Elastic) en dus jurylid Job van der Voort van Remote.

Met de LET Award is de focus verlegd van online- naar tech-ondernemerschap. Ambitieuze ondernemers met een sterk groeiende en innovatieve scale-up, waarbij technologie de kern is van het bedrijf, komen in aanmerking voor de LET Award. De winnaar is ook een rolmodel en inspiratiebron voor anderen binnen het ecosysteem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7503738). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.