Managed hosting door True

BIM Legal en DigiGO leggen juridisch 3D-Kadaster vast

 

Stichting Platform BIM Legal en Stichting DigiGO slaan de handen ineen om de digitale samenwerking in de bouw- en vastgoedketen te versnellen. BIM Legal legt voor deze branches de rechten, plichten en regelingen vast in een digitale driedimensionele Kadaster-omgeving en DigiGO ontwikkelt een afsprakenstelsel voor de uitwisseling van juridische informatie over onroerend goed.

De bouw- en vastgoedsector staat voor grote opgaven, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, opschaling van woningbouw en infrastructuur, onderhoud en vervanging, en emissieloos en circulair bouwen. Alle ketenpartners moeten datagedreven samenwerken om deze opgaven in samenhang te realiseren, aldus de twee partijen.

Om de datagedreven samenwerking te bevorderen, ontwikkelt DigiGO het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving. Dit is een afsprakenstelsel waarin is vastgelegd waaraan alle betrokken partijen in de bouw- en vastgoedsector zich moeten houden. Dit geldt ook voor de inschrijving, opslag en ontsluiting van juridische data in het 3D-Kadaster dat BIM Legal momenteel ontwikkelt in opdracht van het Kadaster.

Bij het afsprakenstelsel zijn onder meer het Kadaster, de Koninklijke Notariële Broederschap, Koninklijke Bouwend Nederland en de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkelingmaatschappijen (Neprom) betrokken. BIM Legal is een initiatief van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, bouwbedrijf Dura Vermeer en twee notariskantoren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7486182). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.