Managed hosting door True

VW steekt 120 miljard in digitalisering en elektrificatie

 

Het Volkswagen-concern zet versneld in op digitalisering en elektrificatie. Tot 2027 wordt hiervoor 120 miljard euro uitgetrokken. Twee derde van de 180 miljard euro die VW in deze periode van vijf jaar investeert, gaat naar beide technologie├źn.

2023 wordt wat dat betreft een beslissend jaar, stelde VW-topman Olive Blume gisteren tijdens de presentatie van de plannen. Tesla en een aantal Chinese fabrikanten hebben op beide gebieden een voorsprong. Vorig jaar al had VW zijn software-roadmap omgegooid. 

Veel software wordt in China ontwikkeld. De samenwerking met Horizon Robotics moet de ontwikkeling van rijhulpsystemen en sterk geautomatiseerd rijden in China bevorderen. Daarnaast richtte VW’s nieuwe software-groep Cariad een grote vestiging in China op. 

Blume kondigde aan de r&d-inspanningen te versnellen, sterker in te zetten op software en speciaal voor China bepaalde technologie te ontwikkelen. Dat is hard nodig want de Chinese markt waar VW traditioneel sterk is, dreigt de Duitsers uit handen te glippen.

VW heeft niet alleen de totale investeringsbedrag verhoogd, maar ook het aandeel van digitalisering en elektrificatie daarin. Dat was bij het vorige vijfjarenplan (uit 2022) 56 procent van 159 miljard euro. Nu wordt dat 68 procent van 180 miljard euro. Dit komt mede omdat naar verwachting in 2025 een op de vijf wereldwijd verkochte auto’s van het concern een elektrische wagen zal zijn. Voor die stekkerauto's moet veel software worden ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7482164). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.