Managed hosting door True

Inflatie leidt tot focus op digitalisering en kosten

 

Nederlandse ict-beslissers verschuiven hun prioriteiten naar aanleiding van de huidige hoge inflatie. Er is meer aandacht voor interne digitaliseringsprojecten, nieuwe producten die aansluiten bij de veranderde klantbestedingen en kostenbesparing. Dit blijkt uit recent onderzoek dat Cisco liet uitvoeren onder 250 Nederlandse ict-verantwoordelijken.

Ruim een derde van de respondenten zegt dat beheersing van de gevolgen van inflatie op hun organisatie de belangrijkste uitdaging uit hun carrière is. Toch meldt bijna zeventig procent dat het technologiebudget in 2023 toeneemt. Slechts elf procent verwacht dat het budget afneemt. Gemiddeld steken ze 27 procent van hun it-budget in innovatie.

De Nederlandse inflatie bedroeg in augustus twaalf procent en in september zelfs 17,1 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Ict-verantwoordelijken moeten bij de vaststelling van hun budgetten, inspelen op deze fikse geldontwaarding. Uit het onderzoek blijkt dat ze dit op een aantal manieren proberen te doen.

Transformatie

Zo gaat 77 procent van de organisaties, die al bezig waren met een intern traject voor digitale transformatie, hieraan meer aandacht of budget besteden. Ruim vier op de tien respondenten investeert in verbeteringen van de ict-beveiliging en eenzelfde deel investeert in technologie om ondersteuning te bieden aan klanten die door de inflatie ander koopverdrag vertonen. Ook een op de vier organisaties besteedt extra budget aan digitale werkplekken.

37 procent investeert in oplossingen die kostenbesparingen stimuleren, zoals stroomlijning van de werkplekken, herziening van personeelswerving en zelf verkleining van het medewerkersbestand.

Adequaat antwoord

'Een groot deel van de respondenten beschouwt inflatie als een belangrijke uitdaging voor innovatie in hun organisatie', zegt Anne-Maurits André, sales engineering leader bij Citrix. 'It-leiders pakken de uitdaging wel met beide handen aan. De investeringen in technologie stoppen niet, maar verschuiven om een adequaat antwoord te hebben op de veranderende marktomstandigheden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416698). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.