Managed hosting door True

Capgemini en Unity werken samen aan metaverse

 

Bedrijven die processen virtueel vorm willen geven om ervaring op te doen, kunnen terecht bij Capgemini en Unity. Dit tweetal werkt samen om de kansen van een metaverse voor organisaties te verkennen.

Unity is een Deens-Amerikaanse producent van een platform voor driedimensionale, real-time weergaves. Het werkte al eerder samen met Capgemini aan metaverse-projecten. Zoals het bouwen van een interactieve applicatie voor een retailbedrijf waarmee verkoopteams de lay-out van schapruimtes in 3d kunnen visualiseren of het ontwikkelen van een simulator voor een fabrikant van brandweervoertuigen voor trainingsdoeleinden.

Capgemini heeft een specifieke afdeling ingericht die zich met de visualisaties bezighoudt: het Metaverse-Lab. Dit bestaat uit een team van technologie-experts met een staat van dienst op het gebied van de belangrijkste onderliggende technologieën van het Web3/metaverse. Het Lab heeft als doel industriespecifieke metaverse-strategieën uit te werken en zal samen met zijn partners, waaronder Unity, bruikbare oplossingen en platformen ontwikkelen. De r&d-programma's hebben betrekking op de toekomst van allesomvattende mens-machine-interfaces en -controllers, de toekomst van werk in de metaverse, de toekomst van digital twins en de toekomst van blockchain en decentrale autonome organisaties (DAO).

Sectoren

Deze nieuwe wereldwijde samenwerking richt zich op sectoren en gebruikssituaties waar de digitale ervaringen van klanten of werknemers het meest van nut zullen zijn: consumentengoederen & detailhandel, maakindustrie, life sciences, telecommunicatie, media & technologie, energie, financiële dienstverlening en publieke sector.

Er komt heel wat bij kijken om een metaverse-versie van de (te verwachten) werkelijkheid in te richten. Denk aan ar, vr en mr, blockchain en nft's, 5G/6G, artificiële intelligentie, internet of things en cybersecurity. Aspecten waarin Capgemini is gespecialiseerd. Aangevuld met klantinzichten en marktverkenningen helpt de it-dienstverlener het platform van Unity te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7394704). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.