Managed hosting door True

Europa investeert flink in ict

 

Investering dollar groei

De Europese ict-uitgaven zullen in 2022 1,1 biljoen dollar bedragen en in 2026 bijna 1,4 biljoen dollar, aangedreven door software-investeringen, volgens een voorspelling van IDC. Het rapport meldt dat de hardwaresector, onder invloed van inflatie, een verwachte recessie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, dit jaar met 0,1 procent zal dalen.

De investeringen in technologie zullen tussen 2021 en 2026 gemiddeld met 5 procent groeien en zullen voornamelijk worden gedreven door uitgaven in software, ondersteund door de groei die wordt waargenomen in 'kunstmatige intelligentieplatforms, collaboratieve toepassingen en tools voor softwarekwaliteit en levenscyclus', aldus het IDC-rapport.

De verwachting is dat consumenten, banken en maakindustrie de grootste uitgaven zullen doen en dit jaar samen goed zullen zijn voor bijna 46 procent van de totale ict-uitgaven, gedreven door de wens om processen te automatiseren en zo de verstoringen door de voornoemde crisis tot een minimum te beperken.

Reeks uitdagingen

'Europese bedrijven zitten gevangen in een reeks uitdagingen, waaronder tekorten aan vaardigheden, verstoringen in de toeleveringsketen, herstel na Covid-19, hoge inflatie, stijgende kosten van levensonderhoud en gewapende conflicten in Oost-Europa', aldus Andrea Minonne, research manager, IDC UK. 'Technologie heeft bewezen een oplossing te zijn voor veel van deze uitdagingen, aangezien organisaties kijken naar automatisering en real-time besluitvorming om hun prestaties te maximaliseren in dergelijke uitdagende tijden.'

Nu verschillende hardwarebedrijven zich uit Rusland hebben teruggetrokken, voorspelt het onderzoeksbureau ook dat de totale ict-uitgaven daar in 2022 met 23 procent zullen dalen, terwijl software zal blijven groeien dankzij 'de veerkracht van de technologie en de afhankelijkheid van binnenlandse bedrijven'.

Volgens prognoses van Dell'Oro en Gartner eerder dit jaar, zullen de uitgaven voor datacenters tegen 2026 met 61 procent stijgen, terwijl de publieke cloud tegen 2025 goed zal zijn voor meer dan de helft van de wereldwijde it-uitgaven van ondernemingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7393838). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.