Managed hosting door True

Supercar-bouwer Koenigsegg stapt in Lightyear

Zon breekt door voor high-tech-bedrijf uit Helmond

 

Zonneauto Lightyear

Lightyear, het Nederlandse hightech bedrijf dat ’s werelds eerste zonneauto ontwikkelt, krijgt financiële en technische ondersteuning van supercar-fabrikant Koenigsegg. De Zweden treden toe als partner en investeerder. Beide bedrijven gaan gepatenteerde technologie met elkaar delen.

Ook wordt samengewerkt bij de ontwikkeling van nieuwe technologie. Koenigsegg bouwt niet alleen zeer prijzige super-sportwagens, maar beweegt zich ook op gebied van groene technologie. De Zweden gaan het Helmondse bedrijf helpen de energie-efficiëntie van het tweede model, de Lightyear 2, verder te verbeteren. 

De productie staat gepland voor eind 2024 of begin 2025. In november moet in Finland het eerste model in beperkte productie gaan. Voor ruim 300.000 euro verwisselt deze van eigenaar. De Lightyear 2 moet aanzienlijk goedkoper worden. Als de weersomstandigheden meezitten, kan de Lightyear wel 70 kilometer vooruit op zonnekracht. 

Onbekend is hoeveel Koenigsegg investeert. Lightyear zal nog veel kapitaal nodig hebben om zijn droom te realiseren. In 2021 haalde het bedrijf al eens veertig miljoen euro op in een investeringsronde. Overigens zijn meerdere fabrikanten bezig zonneauto’s te ontwikkelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7392162). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.