Managed hosting door True

Eerste 9 omscholers ronden Make IT Work van HAN af

 

Negen deelnemers aan het traject Make IT Work van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ontvingen gisteren hun certificaat. Daarmee vormen zij de eerste lichting studenten van de HAN die met succes een omscholingstraject heeft afgerond. In september start een nieuwe lichting.

De certificaatuitreiking kreeg een extra feestelijk tintje omdat staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering de studenten toesprak via een persoonlijke videoboodschap. Daarin feliciteerde ze de deelnemers met het behalen van hun certificaat en gaf ze aan dat we een sector nodig hebben die werkt aan digitalisering die mensen dient. ‘We kunnen jullie kennis, kunde en ervaring dus heel goed gebruiken’, zei Van Huffelen.

Laborant

De negen geslaagden zijn inmiddels aan het werk als software-engineer. Onder hen deelnemers met een achtergrond in de facilitaire dienstverlening, een laborant en een voormalig subsidieconsultant. Om verschillende redenen besloten de deelnemers zich te laten omscholen tot it-professional. Zij begonnen vorig jaar met een fulltime-opleiding van vijf maanden waarin zij leerden software te ontwerpen en te programmeren. Aansluitend gingen zij zes maanden aan de slag bij een van de betrokken werkgevers. Zo zijn er deelnemers die werken bij een bedrijf dat apps ontwikkelt, een softwareontwikkelaar en een bedrijf in de pluimveesector.

De HAN biedt sinds 2021 het omscholingstraject Make IT Work aan. Het betreft een landelijk initiatief dat erop is gericht het tekort aan it'ers te bestrijden door belangstellenden met affiniteit voor it te laten omscholen. Een uitgebreide en intensief assessment is onderdeel van het traject evenals een baangarantie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7354501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.