Managed hosting door True

Novoserve, Happy Horizon en Valtech op overnamepad

Yips, Gracious en Evident veranderen van eigenaar

 

Afgelopen week ontving Computable weer verschillende overnameberichten. Zo nam het Enschedese Novoserve de Utrechtse hoster en co-locatie-aanbieder Yips over. Het Eindhovense digitale marketingbureau Happy Horizon breidt via Gracious uit naar de Randstad en het van oorsprong Franse ict-dienstenbedrijf Valtech versterkt zich met het Utrechtse Evident.

Novoserve

Novoserve versnelt via de overname van branchegenoot Yisp zijn groei in de iaas-markt en wil door die overname internationaal groeien via het netwerk van Novoserve. Rens Ariens van Yisp wordt cto van de nieuwe organisatie: ‘Mijn persoonlijke drijfveer ligt aan de technische kant. Bij Novoserve krijg ik de kans om mijn kennis ten volste te benutten en mee te groeien met de ambitie van het bedrijf. Het is voor mij het beste van beide werelden, uitdagende technische problemen oplossen in een bedrijf dat grote stappen zet.’

NovoServe, opgericht in 2014, levert onder meer dedicated servers, securitydiensten en managed services aan bedrijven in binnen- en buitenland. Het beschikt over twee datacenters en beheert momenteel ruim vijfduizend fysieke servers en heeft een netwerkcapaciteit van ruim 6 Terabit/s. Met hulp van investeerders richt het bedrijf zich op internationale uitbreiding in en buiten Europa.

Happy Horizon

De digitale bureaus Happy Horizon en Gracious slaan de handen ineen. In het persbericht meldt Gracious dat het aanvankelijk op zoek was naar een strategisch partner om sneller door te groeien, maar uiteindelijk bleek de beste optie een overname te zijn. Gracious zal onder de vleugels van Happy Horizon de activiteiten in de omgeving van Den Haag en Rotterdam verder uitbouwen. Ook worden zij één van de katalysatoren van de internationale groeiplannen van de groep, vermeldt het overnamebericht.

Het gecombineerde bedrijf bestaat uit ruim vijfhonderd man. Ook blijft het complete directieteam van Gracious actief in de nieuwe bedrijfscombinatie.

Valtech

Het van oorsprong Franse ict-dienstenbedrijf Valtech meldt de overname van Evident uit Utrecht. Met dat ‘digital consultancy’-bureau neemt de dienstverlening toe met een groep internationale b2b-klanten die voor hun hulp bij de digitale transformatie aankloppen bij Evident. De overname van Evident is onderdeel van ambitieuze groeiplannen van Valtech dat de omvang van de onderneming binnen enkele jaren wil verdubbelen.

David Gompel, verantwoordelijk voor Europese tak van Valtech, meldt dat Nederland een belangrijke markt is doordat veel klanten er voorop gaan in de digitale transformatie. Bovendien werken belangrijke technici en experts van het bedrijf binnen de Nederlandse groep.

Evident, met een hoofdkantoor in Utrecht en een vestiging in Lissabon (Portugal) telt ruim honderd medewerkers, belangrijke onderdelen zijn de Azure- en Intershop-divisies. Valtech richt zich voornamelijk op Hybris, Commercetools, Vtex, Optimizely en Salesforce. Bij Valtech werken 4700 mensen verspreid over vestigingen in 19 landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7326142). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.