Managed hosting door True

Bied-oorlog rond Blue Prism lijkt beslecht

 

Blue Prism komt niet in handen van Amerikaanse investeringsfonds Vista Equity Partners. De overeenkomst die de Britse rpa-specialist met de Amerikanen had, is afgeblazen. Het bedrijf maakt zich nu op voor een overname door het fintech-concern SS&C.

Lange tijd zag het er naar uit dat Vista Equity Partners de nieuwe eigenaar van Blue Prism zou worden, maar de deal gaat dan toch niet door. Het Amerikaanse fintechbedrijf SS&C, dat in een biedstrijd met Vista Equity verwikkeld was, gaat met de buit lopen. 

Het openingsschot in de bied-oorlog werd eind vorig jaar gegeven door Vista dat 1.125 pence (13,22 euro) per aandeel wou geven voor Blue Prism. SS&C legde daarop een bod van 1.200 pence op tafel, dat nog eens overboden werd door Vista (1.250 pence). 

Dat leek voor het management van Blue Prism voldoende. Een grote aandeelhouder van Blue Prism, het kapitaalfonds Coast Capital, dat 2,8 procent van het bedrijf in handen heeft, ging echter niet akkoord met de verkoop. Volgens hen was het bod van 1.250 pence per aandeel niet genoeg. Coast Capital begon ook andere aandeelhouders aan te manen om tegen de overname te stemmen. 

Voor SS&C was dat ook het teken om met een nieuw bod voor de dag te komen: 1.275 pence per aandeel. De directie van Blue Prism ging ook overstag en is nu van plan om aandeelhouders aan te raden om voor het bod van SS&C te stemmen. Ceo James Kingsdon liet al weten dat het bod van SS&C zijn bedrijf ‘toegang zal geven tot significante kapitaalbronnen en investeringen in r&d alsook de 18.000 bestaande klanten van SS&C’.

Grote namen

Blue Prism werd opgericht in 2001 en is een van de grote namen in rpa (robotic process automation), een techniek voor het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van software-robots. Het is gericht op het automatiseren via de gebruikersinterface, door het handmatige proces na te bootsen.

Het bedrijf heeft zowat tweeduizend klanten, maar kwam de laatste tijd in financieel zwaar weer terecht, waarop stichter en voormalig ceo Alastair Bathgate het bedrijf verliet.

In april vorig jaar werd honderd miljoen pond nieuw kapitaal opgehaald. Sinds begin dit jaar is de aandelenkoers van Blue Prism met ongeveer een derde gedaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7282333). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.