Managed hosting door True

Epic in beroep in epische rechtszaak tegen Apple

 

Fortnite, het Epic-game dat de rechtszaak in gang zette.

Epic Games gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak tegen Apple. De rechter had weliswaar bepaald dat Apple externe betalingen moet accepteren in zijn App Store, maar ook dat het Californische bedrijf geen monopolist is en dat Epic aan Apple een schadevergoeding moet betalen.

Eind vorige week besliste een rechter in de spraakmakende zaak dat Apple van nu moet toelaten dat bedrijven betaald worden voor hun apps buiten de eigen zijn App Store om. Dat betekent dat Apple stevige commissies misloopt, als zulke betalingen bijvoorbeeld op de site van de app-maker zelf plaatsvinden. Daarmee leek het alsof Epic Games een klinkende overwinning kon bijschrijven, maar daarvan is geen sprake. 

Zo voegde de rechter eraan toe dat Epic er niet in geslaagd was om aan te tonen dat Apple een monopolie heeft én moet Epic aan Apple 3,6 miljoen dollar schadevergoeding betalen wegens contractbreuk. Dat komt omdat Epic, voorafgaand aan de rechtszaak, korte tijd een eigen betaalsysteem in zijn game Fortnite had ingebouwd. En dat was tegen de afspraken. Bovendien hoedt Apple Fortnite ook niet onmiddellijk terug in zijn downloadwinkel aan te bieden. 

De rechter slaat en zalft dus tegelijk, en allicht is dat de reden voor Epic om te eisen dat een andere rechtsinstantie zich nu over de zaak buigt. Hoe die beroepszaak zal uitdraaien, is voorlopig de vraag van een paar miljard dollar. Net voor de uitspraak in de VS hadden ook Koreaanse en Japanse overheidsinstanties Apple opgedragen om externe betalingen in zijn App Store toe te laten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7243598). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.