Managed hosting door True

Investeerder Waterland zet zinnen op Xebia

 

samenwerking

Waterland Private Equity Investments wil it-dienstverlener Xebia uit Amsterdam overnemen. Beide bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daartoe om toestemming gevraagd.

Het in 2001 opgerichte Xebia is een it-consultancybedrijf dat klanten bijstaat op het gebied van digitale transformatie, beginnend met het bepalen van de strategie en eindigend met het leveren van de benodigde software en it-infrastructuur.

Daarnaast biedt Xebia onder de namen Xebia Academy, Instruqt en Xccelerated trainingen en opleidingen aan op it-gebied. Andere onderdelen zijn StackState, GoDataDriven, Xpirit en Binx.io.

Met deze laatste onderzoekstak werkt Computable regelmatig samen, onder andere op het gebied van cloud computing (The Cloud Survey). Ook partnert het ict-vakblad met de datascience-experts van GoDataDriven voor hun 'Data & AI Survey'.

Kernmarkt

Xebia heeft in Nederland naast Amsterdam kantoren in Hilversum en Utrecht en in het buitenland in Frankrijk (Parijs), India (Gurgaon, Pune, Bangalore), de Verenigde Staten (Boston) en Dubai. In totaal werken er 1200 man (Nl: 320); de omzet ligt op zo'n honderd miljoen euro (Nl: 48 miljoen; wereldwijd: 50 miljoen). Klanten zijn ABN Amro, NS, Eneco, ING, Bol, Uber, Picnic, Heineken, Ahold, Philips, Schiphol, Transavia en Booking. Oprichter en algemeen directeur van de Xebia Group is Daan Teunissen.

De beoogde overname van Xebia zal plaatsvinden vanuit het Waterland Private Equity Fund VII. Voor de investeerder uit Bussum is de ict-sector een van de kernmarkten. Recente participaties zijn bijvoorbeeld ict-dienstverlener Enreach en het Belgische marketingbureau Intracto. Met Waterland aan boord bouwen bedrijven via acquisities hun marktpositie verder uit.

Stackstate en Xebialabs

Xebia heeft al op onderdelen ervaring opgedaan met investeerders. In 2019 ontving bijvoorbeeld Stackstate vijf miljoen euro steun van Capri Ventures en Xebia Investment Holding. Het bedrijf biedt een algoritmische it-operations-platform om de hele it-stack vast te leggen.

In 2014 kreeg het in 2008 gestarte softwareontwikkelplatform Xebialabs een kapitaalinjectie van twaalf miljoen dollar van investeerder Updata Partners. De Amerikaanse dochteronderneming van Xebia werd begin dit jaar overgenomen door de eveneens Amerikaanse branchegenoot CollabNet VersionOne, met steun van investeerder TPG Capital. De twee bedrijven zijn daarna samengesmolten tot Digital.ai en bieden een geïntegreerd agile devops-ontwikkelplatform aan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7087187). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.