Managed hosting door True

Alfresco wisselt alweer van eigenaar

 

Partners handen

Het Amerikaanse Hyland Software neemt Alfresco, de Britse leverancier van het gelijknamige open source enterprise content management (ecm)-platform, over. Alfresco was nog maar tweeënhalf jaar geleden ingelijfd door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Thomas H. Lee Partners.

Alfresco werd opgericht in 2005 en levert een open source content management systeem voor bedrijven. De overname moet in het vierde kwartaal van dit jaar afgehandeld zijn, verwacht Hyland-ceo Bill Priemer. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De overname van Alfresco zorgt dat Hyland aansluiting vindt bij de snel opkomende cloudmarkt voor contentbeheer, onder meer dankzij het strategisch partnership dat Alfresco heeft met Amazon, zo schrijft Forrester Research. Alfresco's eigen recente overnames (zoals partners Technology Services Group voor haar verzekerings-, cloud- en migratie-expertise en Pernexas voor haar SAP-integratie) vormen bovendien munitie tegen concurrenten als IBM en OpenText. Dit is belangrijk in de strijd om de vele grote implementaties te migreren die on-premise blijven, met name in sterk gereguleerde industrieën.

Hyland Software werd opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkwartier in Westlake, Ohio. Het is de ontwikkelaar van enterprise content management- en procesbeheersoftware-suite als Perceptive en OnBase. Die software wordt onder meer gebruikt in de gezondheidszorg, financiële instellingen, verzekeringen, overheid, hoger onderwijs en productie. Het bedrijf heeft zowat 3.500 mensen op de loonlijst staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7056573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.