Managed hosting door True

Wat zijn de belangrijkste it-trends van 2020?

Computable ondersteunt onderzoek Supply Value

 

Glazen bol

Ieder jaar voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Hierin onderzoekt het bedrijf onder professionals werkzaam in of met it in Nederland wat zij verwachten dat de it-trends zijn van dat jaar. Supply Value brengt niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen it en wat de impact is op de business. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en -technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en bepalen van de juiste focus. Computable ondersteunt dit onderzoek.

Vorig jaar was data science de belangrijkste it-trend van het jaar, gevolgd door cyber- en datasecurity en artificial intelligence. Data science werd door meer dan 50 procent van de respondenten met veel tot zeer veel prioriteit opgepakt in 2019.

Data scientist

"De data scientist heeft het meest sexy beroep van de 21e eeuw"

In 2012 bestempelde de Harvard Business Review de data scientist al als het meest sexy beroep van de 21e eeuw, maar de data scientist heeft nog een flinke uitdaging om een brug te vormen tussen data science en automatisering om het juiste niveau van analyses te kunnen doen. De grootste uitdaging waar data scientists nu voor staan, is dat data steeds heterogener worden en dat er steeds complexere methoden nodig zijn om analyses automatisch en zelfvoorzienend te kunnen laten zijn

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere it-trends als 5G, quantum computing en cloud-based werken het overnemen in populariteit. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld, het onderzoek kan ook anoniem worden ingevuld. Deelnemers kunnen kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen.

Resulutaten 2019

Bent u benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de resultaten in één oogopslag in de infographic die Supply Value opstelde of download het gehele onderzoeksrapport. U kunt ook het artikel op Computable.nl lezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6931877). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.