Managed hosting door True

Wie zijn dé digitale leiders en talenten van 2020?

 

Zoeken

Computable helpt RightBrains met de zoektocht naar leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren en naar young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vrouwen. De winnaars van deze awards worden 28 oktober 2020 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse evenementen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. De genomineerden en winnaar worden volledig door een jury aangewezen.

De digitale revolutie heeft een grote impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst. De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van het ‘command-and-control’- en ‘winner-takes-all’-leiderschap zijn voorbij. De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.

Daarnaast verandert de snelheid van nieuwe technologieën onze samenleving, organisaties en mensen, terwijl het tekort aan digitaal talent in gelijke mate groeien blijft. Succesvolle, vrouwelijke young professionals zijn een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij laten zien hoe creativiteit, intuïtie, aanpassingsvermogen en een open mind kunnen leiden tot grote carrièrekansen in het digitale werkveld. Deze competenties van de rechter hersenhelft kunnen grote waarde toevoegen aan de digitale transformatie, technologie en innovatie.

Winnaars 2019

"Teams die op een verschillende manier naar problemen en uitdagingen kijken, kunnen deze op een onverwachte en creatieve manier oplossen"

Candice Dillon, cio bij NN International, won vorig jaar de Digital Leadership Award. Zij gelooft er heilig in dat een divers team des tap is naar een betere balans en meer creativiteit en innovatie. Zij heeft haar leiderschap hierop afgestemd. “Diversiteit is niet alleen een man-vrouw-diversiteit, maar ook een diversiteit in cultuur, meningen, benadering en stijl’, aldus Dillon. ‘Teams die op een verschillende manier naar problemen en uitdagingen kijken, kunnen deze op een onverwachte en creatieve manier oplossen.’

Erida Kaja is senior manager bij Tata Communications en won afgelopen jaar de Digital Talent Award. Zij werd in 2019 door haar collega’s voorgedragen vanwege haar technische expertise, maar ook voor het vertonen van gedurfd leiderschap. Als een senior manager van het devops-team leidt Kaja een team van engineers dat operationele ondersteuning biedt voor alle telecomplatformen binnen Tata. ‘Ik gedij goed op de adrenaline die ontstaat als ik leiding geef aan de netwerksystemen die moeten omgaan met werkelijke uitdagingen. Ik denk dat ik over leiderschapskwaliteiten beschik om andere mensen mee te krijgen in de reis die ik afleg.’

Vakjury en nomineren

Computable ondersteunt RightBrains dit jaar wederom in de zoektocht naar de digitale leider die diversiteit heeft geïntegreerd als succesfactor voor innovatie in de organisatie. Deze leiders hebben de toename van het aantal vrouwen in digitale technologie als belangrijk doel op de strategische agenda staan. Ook helpen we mee in de zoektocht naar het digitale talent in één van de volgende categorieën: informatiebeveiliging, data science, digital marketing, operations & technology en softwareontwikkeling (coderen). Nominaties kunnen tot en met 27 september worden aangedragen. De top vijf per categorie wordt door een vakjury gekozen, met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), Mary-Jo de Leeuw (multi-advisory board member) en Sander Hulsman (Computable). De winnaars worden bekendgemaakt op 28 oktober in Computable Café tijdens de evenementen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6929781). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.