Managed hosting door True

Lockheed Martin in zee met Dassault Systèmes

 

helikopter

Foto: Lockheed Martin

Lockheed Martin gaat het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes gebruiken. De vliegtuigfabrikant zet het platform in ter ondersteuning van zijn digital engineering-initiatieven. Het gaat hier om een meerjarige samenwerking waarbij Lockheed Martin alle activiteiten van design tot en met manufacturing op digitale wijze met elkaar integreert.

Lockheed Martin gebruikt het 3DExperience-platform als onderdeel van een bredere set van digital engineering tools. Het platform wordt met name toegepast voor activiteiten in ruimtevaart, helikopters en zogeheten mission systems. Lockheed Martin zal onder andere 3D Design-software van Dassault Systèmes toepassen, evenals 3D Digital Mock Up- en product lifecycle management (plm)-oplossingen. Op basis daarvan heeft het bedrijf een digitale omgeving gecreëerd die de interne samenwerking moet verbeteren, de flexibiliteit moet verhogen en de snelheid waarmee wordt gewerkt moet laten toenemen.

‘Het 3DExperience-platform zal Lockheed Martin helpen zijn doelstellingen op het gebied van digital engineering te bereiken. Ook helpt het platform om product engineering te optimaliseren’, zegt David Ziegler, binnen Dassault Systèmes verantwoordelijk voor de luchtvaart en defensie-industrie. ‘Deze platformaanpak geeft flexibiliteit aan extreem complexe programma's. Het helpt tevens de vaak zeer geavanceerde innovaties te realiseren waar de moderne lucht- en ruimtevaart behoefte aan heeft. Bedrijven als Lockheed Martin kunnen nu sneller grote en multidisciplinaire processen uitvoeren waardoor zij snel doelstellingen kunnen realiseren en de efficiëntie van grote programma's verder kunnen verbeteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6828737). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.