Managed hosting door True

BCT digitaliseert RUG via platformtool Corsa

Studentendossiers en bestuursvergaderingen Rijksuniversiteit Groningen verder gedigitaliseerd

 

Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft samen met enterprise information management-specialist BCT stappen gezet op het gebied van digitaal vergaderen, digitaal besturen en het opzetten van studentendossiers. De partijen werkten de afgelopen vier jaar aan deze projecten.

Dit jaar heeft het college van bestuur voor de eerste keer vergaderd via Corsa, een platformoplossing van BCT. De RUG startte begin 2016 een programma op om het digitale studentendossier van de grond te krijgen. Daarbij werd Corsa geïmplementeerd als centraal organisatiegeheugen. Een jaar later werd het platform ook ingezet om de vergaderingen van het college van bestuur te digitaliseren.

Het college had volgens de partijen behoefte aan een effectieve manier van vergaderen waarbij alle vergaderleden beschikken over actuele informatie, uit dezelfde bron, die op voorhand digitaal gearchiveerd is. Corsa werd hiervoor vorig jaar geïmplementeerd. De oplossing wordt nu ook uitgerold binnen andere overlegorganen van de RUG met het uiteindelijke doel een uniforme werkwijze binnen de universiteit te realiseren.

BCT, opgericht in 1985, biedt enterprise information management (eim)-diensten en zegt achthonderd organisaties in de (semi)overheid en het bedrijfsleven te bedienen. Het bedrijf uit Sittard heeft 170 medewerkers in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6825689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.