Managed hosting door True

IBM zet software in de cloud met Red Hat

 

Zo’n drie weken nadat IBM de overname van Red Hat afrondde (voor 34 miljard dollar) kondigen de bedrijven de eerste concrete samenwerkingen na de acquisitie aan. Big Blue gaat namelijk zijn softwareportfolio helemaal transformeren om cloud native te worden.

Een groot deel van de software die IBM aanbiedt (onder meer DB2, WebSphere, Cognos Analytics en API Connect voor Watson Studio) komt voortaan beschikbaar onder Red Hat OpenShift, het containerplatform dat via ongeveer elke cloud beschikbaar is, van AWS over Azure, Google en Alibaba tot IBM Cloud. IBM bundelt deze in zogenaamde ‘cloud paks’. Dit zijn Kubernetes-containers waarvan er op dit moment vijf beschikbaar zijn: Cloud Pak for Data, Cloud Pak for Applications, Cloud Pak for Integration, Cloud Pak for Automation en Cloud Pak for Multicloud Management.

In de begindagen van de cloud gebeurde een groot deel van de digitale transformatie ‘outside-in’, zegt IBM. Daarbij ging het vaak om kostenbesparingen en basisinfrastructuur zoals computing, opslag en netwerken. Nu pakken ondernemingen het vervolg aan, waarbij ze bedrijfskritische apps naar de cloud migreren. Daarbij willen ze echter niet vastzitten aan één bedrijfsgebonden stack. Net daarom is de aankondiging belangrijk: IBM laat ondernemingen toe om de verschuiving van hun apps naar de cloud op een veilige en consistente manier uit te voeren.

IBM komt ook met een nieuwe, volledig gemanagede Red Hat OpenShift Service op zijn eigen publieke cloud, alsook nieuwe ondersteuning van OpenShift op IBM-systemen als IBM Z en LinuxONE-mainframes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6774041). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.