Managed hosting door True

NEN biedt controle op certificaten via blockchain

 

Normeringsorganisatie NEN en het blockchain-platform LTO Network werken aan een blockchain-oplossing om certificaten te verifiëren. De certificaten worden voorzien van een QR-code, gekoppeld aan de blockchain van LTO Netwerk. Dit moet de echtheid van een certificaat garanderen en biedt (eind)gebruikers de mogelijkheid om de geldigheid van certificaten te controleren.

NEN registreert alle certificaten in een centraal systeem. Dit systeem is naar eigen zeggen goed beveiligd. Toch ziet de normeringsorganisatie veiligheidsrisico’s in het feit dat dit in maar één bron wordt opgeslagen. Via blockchaintechnologie wil het de certificaten decentraal vastleggen.

De certificaten worden voorzien van een slimme QR-code, geleverd door Scantrust. Updates en wijzigingen van de certificaten worden automatisch gekoppeld aan slimme QR-codes, die opnieuw worden vastgelegd (gehasht) op het blockchain platform. Deze informatie correspondeert met het zogeheten Certificaten Registratie-systeem van NEN. Op deze manier claimt de normeringsorganisatie dat de geldigheid flexibel wordt.

De ontwikkelde oplossing, gebouwd via Betty Blocks, is naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar. De organisaties willen hiermee de echtheid van certificaten garanderen. Bovendien kunnen (eind)gebruikers controleren of een certificaat daadwerkelijk toebehoort aan de persoon of instelling waar naar verwezen wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6772890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NEN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.