Managed hosting door True

VMware koopt ai-startup Bitfusion

 

samenwerking

VMware, een Amerikaanse leverancier van virtualisatieoplossingen, neemt het eveneens Amerikaanse Bitfusion over. Die startup is gespecialiseerd in de virtualisatie van gpu-technologie. Via de overname wil VMware bedrijven helpen om ai-technologieën efficiënter in te zetten, zowel in het datacenter (on-prem) als in (hybride) cloudomgevingen. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Het Amerikaanse Bitfusion, opgericht in 2015, levert software voor het beheren van gpu-computing in een gevirtualiseerde infrastructuur. Via de overname wil VMware de oplossing van Bitfusion integreren in zijn vSphere-platform, VMware’s softwareoplossing voor servervirtualisatie. Dit moet helpen om kunstmatige intelligentie- en machine learning-workloads, waar gpu's voor worden ingezet, te virtualiseren met behulp van hardware-accelerators.

VMware is druk op overnamepad. Zo nam het vorige maand Avi Networks over en heeft het daarvoor nog Kubernetes-specialist Heptio en software-defined-specialist VeloCloud overgenomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6767350). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.