Managed hosting door True

Amerikaans LiveRamp koopt NL-startup Faktor

 

De Amsterdamse startup Faktor, maker van een id-management-platform voor het beheer van privacy-profielen van websites-bezoekers, is overgenomen door LiveRamp, een beursgenoteerde leverancier van id-management uit de VS.

Faktor is ontwikkelaar van een platform waar uitgevers, adverteerders en mediaconsumenten hun identiteit en rechten kunnen beheren. Daar werd aanvankelijke blockchaintechnologie voor ingezet, maar die koers bleek nog een stap te vroeg.

Opvallend verschil met de koper is dat Faktor vooral vanuit de consument privacy benaderd. De Amerikanen doen dat meer vanuit het perspectief van de uitgevers en andere klanten die ze bedienen, vertelde oprichter Tim Geenen eerder aan Emerce.

Faktor blijft voorlopig onder eigen naam actief. Het platform wordt niet geïntegreerd in bestaande oplossingen van LiveRamp, maar blijft specifiek gericht op Europese regels rondom de GDPR.
Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. LiveRamp, dat al vestigingen heeft in Frankrijk en Engeland, krijgt door de overname ook voet aan Nederlandse grond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6645399). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures Digital Transformation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.