Managed hosting door True

Accenture-directeur Pierre Nanterme overleden

 

Pierre Nanterme.

Ict-adviesbedrijf Accenture meldt dat ceo en bestuursvoorzitter Pierre Nanterme is overleden. Hij stierf 31 januari 2019 op zestigjarige leeftijd. Op 11 januari 2019 kondigde het bedrijf aan dat Nanterme om gezondheidsredenen aftrad als ceo en bestuursvoorzitter.

Nanterme overleed aan de gevolgen van kanker. Hij werkte ruim 36 jaar voor Accenture. Volgens het bedrijf speelde de Fransman een belangrijke rol in de groei van Accenture. In januari 2011 werd hij chief executive officer (ceo) en in februari 2013 nam hij ook de functie van bestuursvoorzitter op zich.

Tijdens zijn periode als ceo en bestuursvoorzitter transformeerde Nanterme het bedrijf richting nieuwe digitale diensten en groeiden de financiële resultaten. Ook kwamen onder zijn leiding zaken als interne talentontwikkeling en het versterken van de relaties met klanten hoger op de agenda te staan.

Diversiteit

Nanterme was ook een uitgesproken voorstander van inclusie en diversiteit en stelde een ambitieus plan op voor het bereiken van een ‘genderevenwichtige’ beroepsbevolking die tegen het jaar 2025 moet zijn voltooid. De raad van bestuur moet eind 2020 voor minimaal een kwart uit vrouwen bestaan.

De Fransman laat een vrouw en een dochter achter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6598594). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.