Managed hosting door True

Ricoh neemt Duitse Colorgate over

 

De Japanse print-specialist Ricoh lijft het Duitse softwarebedrijf Colorgate Digital Output Solutions in. Colorgate beschikt over veel kennis op het gebied van kleurbeheer en levert al ruim twintig jaar software aan de beletteringsmarkt.

Colorgate, opgericht in 1997 en gevestigd in Hannover, is een van de grote spelers in professionele printersoftware. Zijn technologie voor kleurbeheer kan een grote verscheidenheid aan materialen bedrukken en decoreren die worden gebruikt voor bijvoorbeeld verpakkingen, vloeren, behang, textiel en signproducten. Verder wordt de software voor kleur- en procesbeheer ingezet voor standaardisering en automatisering in bepaalde markten voor digitaal printen, zoals de design- en textielindustrie.

‘Door de softwaretechnologie van Colorgate te combineren met onze eigen signprinters, kan Ricoh oplossingen bieden voor het gehele printproces’, zegt Sander Sondaal van Ricoh Nederland. ‘Dankzij de overname kan Colorgate de printactiviteiten uitbreiden en de wereldwijde positie versterken. Samen zijn we in staat om de klanten te ondersteunen bij de transformatie van analoge naar digitale productie.’

Nieuwe strategie

In februari kondigde Ricoh haar nieuwe groeistrategie ‘Ricoh Ignite’ aan waarmee het bedrijf zijn meerwaarde wil verhogen door het aanbod aan printtechnologie te verbreden. De investering in Colorgate is het meest recente onderdeel van dit plan.

Om de activiteiten in industrieel printen te versterken heeft Ricoh ook een ‘Global IP Technology Center’ en een ‘Global IP Marketing Center’ opgericht. Beiden bevinden zich niet toevallig in Europa, want dat is in toenemende mate de frontlinie voor de verkenning van nieuwe printmarkten, stelt Ricoh. Deze centra zijn gericht op het verbeteren van de go-to-market strategie en de ontwikkeling van Ricoh en haar producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6514016). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.