Managed hosting door True

RDW kiest voor e-facturatie van Tie Kinetix

 

Rekening online betalen

Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat voor e-facturatie gebruik maken van het Flow Partner Automation-platform van Tie Kinetix. Dat factuurportaal biedt e-facturatie-oplossingen tussen bedrijven onderling en e-facturatie-toepassingen voor de overheid. Het gaat om diverse modules voor geautomatiseerde uitwisseling van facturen via EDI/XML, PDF of handmatig via een factuurportaal.

Met de toepassing is de RDW voorbereid op 18 april 2019. Vanaf die datum moeten alle aanbestedende overheidsdiensten e-facturen kunnen ontvangen en verwerken, meldt de leverancier in een persbericht.

Deze zomer scoorde de leverancier ook de gemeente Tilburg als klant.

RDW

De RDW is een bestuursorgaan van de Nederlandse overheid. Hoofdtaak is het bijhouden van de levensloop van Nederlandse gemotoriseerde voertuigen en het beheer van bijhorende documenten, zoals kentekens.

Dit gebeurt in de zogenoemde Basisregistratie Voertuigen (BRV). Daarnaast is de RDW ook de houder van het register voor rijbewijzen (en voor de bromfietscertificaten die tot 2006 werden uitgegeven) en daardoor ook de uitgever van het rijbewijs. De registratie van snelle motorboten is eveneens bij de RDW ondergebracht.

De taken omvatten onder meer: toelating van voertuigen en voertuigonderdelen op de Nederlandse en Europese markt. De RDW heeft hiervoor in Lelystad een keuringscentrum en testbaan. Toezicht en controle op de technische staat van voertuigen in verband met veiligheids- en milieueisen (algemene periodieke keuring, apk). Documentafgifte (onder meer kentekenbewijzen en rijbewijzen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6465507). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.