Managed hosting door True

Tesla verdubbelt recordverlies maar blijft positief

 

Daling

Tesla heeft afgelopen kwartaal een recordverlies geleden van 718 miljoen dollar. Dat is meer dan twee keer zoveel als het verlies dat de maker van elektrische auto’s in dezelfde periode in 2017 leed (336 miljoen dollar). De bedrijfstop blijft positief ondanks de dieprode cijfers.

De omzet steeg namelijk met ruim 40 procent naar vier miljard dollar. Ook verwacht het bedrijf om in het derde en vierde kwartaal van 2018 winst te maken. Als er tenminste geen onverwachte tegenvallers zijn.

Tesla schrijft in een toelichting op de cijfers dat de productie van Tesla Model 3 nu goed loopt.. In het derde kwartaal verwacht het bedrijf vijftigduizend tot 55.000 auto’s te produceren. Tot nu toe lukte het niet om de gewenste productie van vijfduizend auto’s per week te halen.

Aandeelhouders reageren ondanks het recordverlies positief op de kwartaalcijfers. De koers van Tesla steeg na de bekendmaking van de cijfers met ruim 5 procent. In het eerste kwartaal van 2018 boekte het bedrijf een kwartaalverlies van bijna zeshonderd miljoen euro.

Tesla Model 3

Naast het vlaggenschip van de autobouwer, Model S, produceert Tesla ook een sports-utility-model (Model X). Met het nieuwe Model 3 (sedan), hoopt het bedrijf een elektrische auto voor algemeen publiek te presenteren. De fabrikant belooft eind 2018 voor 35.000 dollar een basismodel te kunnen leveren. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan Model Y en is er een nieuwe sportwagen in de maak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6425190). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.