Managed hosting door True

Meer omzet, minder winst voor Capgemini

 

Winst

It-consultant Capgemini heeft in de eerste helft van 2018 meer omzet geboekt, maar hield daar onder de streep minder geld aan over. Het bedrijf trekt wel z’n verwachtingen op voor de rest van het jaar.

De omzet in de eerste zes maanden van dit jaar tikte af om ruim 6,4 miljard euro bij Capgemini. Dat is zo’n 8 procent meer dan in de eerste helft van 2017. De afdelingen ‘Digitaal’ en ‘Cloud’ zijn nu goed voor 45 procent van de totale omzet van de groep.

In zowat alle regio’s kon Capgemini groei noteren, vooral in Amerika (plus 19,4 procent) en Frankrijk (plus 6,7 procent). Ook Asia-Pacific en Latijns-Amerika gingen er op vooruit, met 5,4 procent. Enkel in het VK en Ierland moest het bedrijf iets meer dan 6 procent prijsgeven. Qua sectoren springen vooral consumentenproducten, retail, productie en financiële diensten er uit.

De operationele winst bedroeg 521 miljoen euro, zo’n 8 procent van de omzet. Dat is een daling van 3 procent tegenover vorig jaar. Vooral ongunstige wisselkoersen zijn daar debet aan, zo zegt het bedrijf. De nettowinst was zo’n 314 miljoen euro, tegenover 375 miljoen in 2017. In de totale belastingen van 169 miljoen euro die Capgemini op zijn inkomsten betaalde, zat ook een last van achttien miljoen euro naar aanleiding van de nieuwe belastingregels in de VS.

Capgemini telt nu meer dan 205.000 personeelsleden. Voor heel het jaar gaat de onderneming nu uit van een omzetgroei van licht boven de 7 procent. Eerder was er sprake van 6 à 7 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6421769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.