Managed hosting door True

Dassault Systèmes koopt Amerikaans Centric Software

 

Deal handen schudden overname

Dassault Systèmes neemt een meerderheidsbelang in Centric Software. Dit blijkt een Amerikaanse, niet aan de beurs genoteerde softwareonderneming, gespecialiseerd in de detailhandel, met name de mode- en kledingbranche en luxegoederen. Centric Software biedt oplossingen voor product lifecycle management (plm). Met de aankoop wil het Franse softwareconcern zijn productportfolio in deze verticale markten versterken.

Het hoofdkantoor van Centric Software staat in Silicon Valley. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in dertien landen. Het concern biedt plm-software die met name gebruikt wordt voor het maken en volgen van planningen, het beheren van productspecificaties, materiaalbeheer, inkoop, kostenbeheersing, het beheer van collecties en kwaliteitsmanagement. In 2017 groeide de omzet van Centric Software met 60 procent tot circa 61 miljoen dollar.

Tot de klantenkring van Centric Software behoren onder andere de supermarktketen Auchan, sportmerk ASICS, het in luxe producten gespecialiseerde LVMH en modemerken als Mango en Under Armour.

Verrijking

De oplossingen van Centric Software worden verrijkt met de branchespecifieke oplossingen die Dassault Systèmes op basis van zijn zogeheten 3DExperience-platform heeft ontwikkeld. Volgens het Franse concern kan op deze manier worden voldaan aan de behoefte onder bedrijven in de detailhandel aan oplossingen waarbij de digitale wereld en de fysieke omgeving in elkaar overlopen.

De overname past in de strategie van Dassault Systèmes om een breed productportfolio aan te bieden in de verschillende branches waarin het softwareconcern actief is. Naast 3D-software levert het Franse bedrijf planningstools en diverse cad/cam-producten. Net als eerder gebeurde met het aangekochte Solidworks wordt Centric Software een zelfstandige dochteronderneming binnen Dassault Systèmes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6384973). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.