Managed hosting door True

HBO Drechtsteden legt diploma’s vast in blockchain

 

HBO Drechtsteden

V.l.n.r.: Arjan Ebbinge (VVCS), Han van Gorkom (HBO Drechtsteden), Sander Fischer (Sparta) en Pim Voets (V-ID).

Student Topsportmanagement en Ondernemerschap en tevens profvoetballer bij Sparta Sander Fischer is de eerste gediplomeerde waarvan het diploma wordt vastgelegd in de blockchain. HBO Drechtsteden geeft certificaten en diploma’s af voor geslaagde studenten en cursisten. Door de digitale vingerafdruk van deze documenten op te slaan in de blockchain, wordt diplomafraude tegengegaan en kunnen ze altijd op echtheid worden gecontroleerd.

De toenemende digitalisering brengt, naast een hoop voordelen, ook gevaren met zich mee, waaronder documentvervalsing en identiteitsfraude. Het Nederlandse bedrijf V-ID biedt een baanbrekende oplossing waarmee de authenticiteit van documenten altijd kan worden vastgesteld. HBO Drechtsteden is een van de eerste organisaties die van V-ID gebruik maakt.

Met V-ID kunnen organisaties documenten, zoals bijvoorbeeld diploma’s, vastleggen in de blockchain. Deze documenten kunnen vervolgens 24/7 gecontroleerd worden op V-ID.org, zodat de ontvanger weet dat de inhoud van het document onveranderd is en exact hetzelfde als het origineel gepubliceerde document.

Wat is de blockchain?

De blockchain is een open grootboek dat transacties registreert in een gedistribueerde database. Elke transactie is gecodeerd, van tijdstempels voorzien en vervolgens toegevoegd aan het vorige blok in de keten, waardoor een tijdlijn ontstaat. Een transactie kan niet worden gewijzigd nadat deze is geregistreerd, omdat voor elke wijziging in één blok alle volgende blokken moeten worden gewijzigd en omdat de informatie wordt gedistribueerd via een gedecentraliseerd, wereldwijd netwerk van duizenden computers.

Uitleg over V-ID

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6382664). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.