Managed hosting door True

Brightlands opent blockchain- en ai-vloer op campus

 

Opening van de Brightlands Techruption communityvloer.jpg

De opening van de Techruption community vloer op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. V.l.n.r: Nick Bos, Peter Verkoulen, Annette Mosman en Joost van den Akker (Foto: Marcel van Hoorn)

De Brightlands Smart Services Campus uit Heerlen opent zijn deuren voor startups die oplossingen op basis van blockchain en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) ontwikkelen om (de gevolgen van) klimaatverandering tegen te gaan. Hiervoor is een nieuwe communityvloer van drieduizend vierkante meter geopend. Deze draagt de naam Techruption.

Op deze Techruption-vloer werkt een community aan de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Daarbij worden technologieën als kunstmatige intelligentie en blockchain ingezet. De community bestaant uit wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders.

De communityvloer van drieduizend m2 biedt programma’s om ideeën uit te werken tot prototype's. De programma’s beschikken over cross-sectoraal (gemengde) teams en werken agile door middel van korte sprints. Het gaat om een incubatieprogramma voor startups. Dit gebeurt in samenwerking met Brightlands Innovation Factory. Daarnaast worden trajecten uitgevoerd om tot use-cases te komen. Dat gebeurt in samenwerking met TNO, BISS Instituut en SCO Smart Climate Opportunities.

De Techruption-community vloer werd op 24 mei geopend door vertegenwoordigers van Provincie Limburg, APG, Universiteit Maastricht, IBA Parkstad, Gemeente Heerlen en de Campus. De uitbreiding van deze vloer volgt 1,5 jaar na de opening van de Brightlands Smart Services Campus. Daar zijn inmiddels ruim zestig bedrijven en instellingen aan verbonden. De campus is opgericht door APG, Maastricht University en de Provincie Limburg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6365589). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.