Managed hosting door True

Nederlandse bedrijven etaleren zich op Hannover Messe

33ste editie van de industriebeurs is van 23-27 april 2018

 

Deze week presenteren zo'n 140 Nederlandse bedrijven uit de high tech-sector zich op de industriebeurs Hannover Messe. Nederland behoort met vijf collectieve Holland-paviljoens én het aantal deelnemers tot de grotere vertegenwoordigde landen op de beurs. Dit jaar wordt de 'oranje' inzending ondersteund door een bezoek van onder meer Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat, en Prins Constantijn van Oranje, de zogeheten special envoy van Startup Delta.

Samenwerking voor innovatie is de drijvende kracht achter de Nederlandse presentatie van de hightech-sector op de Hannover Messe 2018. Daarbij is er extra aandacht voor de handelsrelatie met Duitsland. Op it-gebied staan oplossingen op het gebied van internet of things (IoT), big data, cloud computing, beveiliging, blockchain en robotica in de schijnwerpers. De industriebeurs vindt plaats op 23-27 april 2018. Mexico is dit jaar het partnerland voor de Duitse beurs.

De Hannover Messe beweert met circa 6500 internationale exposanten de grootste industriebeurs ter wereld te zijn. Jaarlijks ontvangt de beurs circa tweehonderdduizend bezoekers uit zeventig landen. Er zijn een aantal Holland Paviljoens en diverse activiteiten, verspreid over de beurshallen, ondersteund door onder andere de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) en Startup Delta.

Paviljoens

Zo staan er vijftig Nederlandse startups in de Young Tech Enterprise-hal op de beurs. Op dit Holland Startup Paviljoen (hal 17) tonen zij hun innovatieve oplossingen op onder meer het gebied van 3D-printing, augmented en virtual reality, robotics en IoT. Startup Delta-afgezant Constantijn van Oranje voert de startup-missie aan met daarin een programma gericht op matchmaking en grensoverschrijdende samenwerking.

Andere hallen met een oranje inbreng zijn: Holland High Tech House (hal 2), Holland Industrial Supply Pavilion (hal 4), Holland IT & Smart Industry House (hal 8) en Holland E-Mobility House (hal 27)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6343392). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.