Managed hosting door True

Fujitsu zet ambtenaren Almere in de cloud

Ict-dienstverlener levert virtuele werkplekken in nieuw contract met gemeente

 

De gemeente Almere en Fujitsu brengen een toost uit op het nieuwe contract.

De gemeente Almere en Fujitsu hebben een nieuw meerjarig contract getekend voor werkplekdienstverlening. Daarbij gaat het Japanse it-bedrijf er de komende jaren voor zorgen dat 1800 medewerkers van de gemeente gaan werken in een private hybride cloudomgeving. De gemeente sloot in 2013 een vierjarig contract met de ict-dienstverlener voor de werkplek- en rekencentrumdiensten.

Beide partijen hebben ervoor gekozen het contract voor meerdere jaren te verlengen. De gemeente Almere gaat daarbij naar volledig virtuele werkplekken die op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie te benaderen zijn.

De gemeentelijke organisatie beschikt over ongeveer 2400 werkplekstations in het stadhuis en de buitenlocaties van de gemeente Almere. De toekomstige werkplek van de gemeente Almere, met de projectnaam Werkplek 2020, zal hybride datacenteroplossingen ondersteunen en eenvoudig te verplaatsen zijn naar een andere omgeving. Volgens Fujitsu ondersteunt de virtuele werkplek zowel intern als extern diverse samenwerkingsmogelijkheden. Het aantal virtuele werkplekken zal naar behoefte op- en af te schalen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6340249). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.