Managed hosting door True

Avaya keert terug naar Wall Street

 

Telecomleverancier Avaya lijkt zijn problemen helemaal achter zich gelaten te hebben. Nadat het bedrijf al aankondigde dat het uit surseance komt, krijgt het na tien jaar weer een notering op de NYSE, de New York Stock Exchange.

Avaya start aan een nieuwe reis nadat miljarden aan korte- en lange termijnschulden succesvol op de balans zijn geherstructureerd. Er komt nu ook zo’n driehonderd miljoen dollar per jaar vrij voor investeringen in technologie, innovatie en groei. Eind november had het bedrijf al aangekondigd dat een rechter zijn herstructureringsplan had goedgekeurd en dat het opnieuw naar de beurs wilde trekken. In dat herstructureringsplan zat onder meer de verkoop van zijn netwerktak aan het Californische Extreme Networks vervat.

Ruim tien jaar geleden was het de laatste keer dat Avaya nog een notering kende. Toen werd het bedrijf van de beurs gehaald door twee investeringsfondsen, TPG en Silver Lake. Die overname werd grotendeels met geleend geld gefinancierd, net zoals de overname van Nortel in 2009. Die leningen lagen aan de basis van de schulden die het bedrijf had opgebouwd.

‘Het is een eer om namens ons hele team, onze klanten en partners deze eerste handelsdag op de NYSE te markeren voor het nieuwe Avaya, dat meer dan ooit gefocust is om de digitale transformatie van de industrie te leiden’, zo zegt Jim Chirico, president en ceo. Het bedrijf heeft momenteel zowat 130.000 klanten op 220.000 locaties wereldwijd.  

Avaya was van oudsher vooral op hardware gefocust, maar wil zich in de toekomst ook meer met software bezighouden en met technologieën als ai, blockchain en IoT. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6281972). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.