Managed hosting door True

De Jong (ex-KPMG) leidt nieuwe adviestak Avanade

 

Dione de Jong

Systeemintegrator en adviesburau Avanade heeft Dione de Jong (47) benoemd tot Europees hoofd van een nieuwe adviestak van het bedrijf. De Jong wordt verantwoordelijk voor de strategie van die adviespraktijk die zich richt op de digitale transformatie van bedrijven en organisaties. Ze stapt over van KPMG waar ze de afgelopen tien jaar actief was als partner binnen de Advisory groep. Daar ondersteunde ze organisaties in de transformatie van hun bedrijfsvoering en verdienmodellen.

In haar nieuwe rol bij Avanade wordt De Jong verantwoordelijk voor de strategische visie van het Advisory Services team in Europa. Binnen Europa zal ze een nieuwe praktijk opzetten en vormgeven. Aan Computable vertelt ze dat die organisatie in 2018 moet groeien naar zo'n driehonderd man. Uiteindelijk moet de adviespraktijk uitgroeien naar een divisie die gelijk is aan de omvang van de huidige systeemintegratie-organisatie die wereldwijd bestaat uit dertigduizend man. Om die ambitieuze groeiplannen te halen, houdt ze rekening met overnames.

De Jong legt uit dat Avanade sinds de oprichting - zeventien jaar geleden - is gegroeid naar een wereldwijde organisatie die zich vooral richt op de integratie van het Microsoft-portfolio. 'Klanten vragen meer en meer om een partner die hen kan helpen met het bieden van end-to-end-oplossing en zoeken steeds vaker een partij die hen ondersteunt met strategisch advies en dat omzet tot een eindoplossing.'

De Jong start haar missie vanuit het hoofdkantoor in Utrecht en zal de komende maanden veel op reis zijn om de adviespraktijk op te bouwen binnen bestaande Europese vestigingen van Avanade in Europa. Vanuit een concurrentiebeding kan ze de komende twee jaar geen klanten die ze bij KPMG bediende, meenemen naar de adviespraktijk van Avanade.

Avanade

Avanade telt wereldwijd ongeveer dertigduizend medewerkers. Het bedrijf is nu vooral georganiseerd als systeemintegrator van Microsoft-technologie en behaalt op dit moment ongeveer 45 procent van de wereldwijde omzet in Europa.

Op termijn moet de adviestak voor strategische ict-transformaties fors in omvang groeien. Het bedrijf heeft een ambitieus groeiplan opgesteld (2020-plan) om de komende jaren die adviespraktijk uit te breiden.

Naast door een Europees hoofd wordt het Advisory Services-team ook aangestuurd vanuit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ook is er een aparte leiding voor Australie en Japan. Avanade is grotendeels eigendom van Accenture dat een meerderheidsaandeel in het bedrijf heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6274108). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.